NekretnineBre

Kako opremiti sobu za gejmere?

Kako opremiti sobu za gejmere?
27
Oct
Kako opremiti sobu za gejmere? (147)
Objavljeno 27/Oct/2021, NekretnineBre

Poslednjih nekoliko decenija je industriji video igrica donelo pravi procvat, što je posebno bilo primetno tokom perioda pandemije - kada su entuzijasti imali više vremena u svom domu za posvećivanje video igricama.

Svi ljubitelji video igrica će se složiti kada je reč o značaju dobro opremljene gaming sobe - prostora koji će im omogućiti da svoju pažnju potpuno usmere ka video igrici bez mogućnosti da budu ometani od strane ostalih ukućana.

Takođe, odgovarajuća oprema pruža poseban vid dugotrajnog uživanja u igranju, pa tako gaming stolica pruža potreban komfor zahvaljujući specifičnom dizajnu fleksibilne konstrukcije.

Kako je kutak za igranje video igrica san mnogih gejmera - ukoliko ste jedan od njih ili pak želite da ostvarite želju vama dragoj osobi, u daljem tekstu pronađite kratak vodič kako da opremite idealnu sobu za gejmere koja će baš svakoga oduševiti.


Raj za gejmere - započnite projekat formiranja gaming kutka


Iako je na prvi pogled potrebno da ovo bude soba pretrpana kablovima i opremom, kutak za igranje video igrica može biti vrlo estetski usklađen i prijatan - samo ako se dobro osmisli i isplanira dizajn enterijera.

U pitanju je projekat koji može biti zahtevan, kao i zahtevati veća ulaganja ukoliko niste posebno dosetljivi po pitanju rešenja koja “štede” novac, a koja obezbeđuju jednako specifičnu gaming atmosferu.

Zato smo za vas pripremili kratak vodič od nekoliko faktora koje na početku vašeg projekta možete uzeti u obzir, a koji će vam pomoći u formiranju vaše nove sobe za igranje video igrica.


#1 Izbor mesta za savršeni gaming kutak i kako ga dekorisati


Soba za igranje video igrica ne treba da bude previše velika - kako ne bi delovala prazno, ali, takođe, ni previše mala - kako ne bi imala efekat zagušljive atmosfere čim se u nju postavi sva potrebna oprema.

Najbolje je da najpre premerite koliko mesta zauzima sva oprema koju želite da postavite u prostoriju, poput ekrana, zvučnika, konzola, stolice i drugih alatki koje koristite, ili planirate da koristite, od gaming opreme.

Ukoliko se radi o maloj prostoriji u vašem domu, pogotovo ako je potrebno da ona bude predviđena i za neku drugu namenu - poput spavaće sobe (kako je neretko slučaj), dobro je da upotrebite neki od trikova dizajnera entrijera koji vizuelno povećavaju prostor maksimalno iskorišćavajući njegov potencijal.

U tom slučaju bi bilo najbolje da koristite svetle boje zidova i većih elemenata nameštaja - najbolje bele boje, koje možete učiniti originalnim uz upotrebu raznobojih led traka ili sličnih rešenja za neon osvetljenje.

Tako ćete tokom dana imati prozračan prostor u kojem je prijatno boraviti, a dekorativnim osvetljenjem ćete prostor oplemeniti modernim duhom i kreirati popularan ambijent karakterističan za sobe gejmera.


#2 Gejmerska stolica - ulaganje u kvalitet radi užitka


Zaljubljenici u video igrice su poznati po uživanju u satima koje provode ispred ekrana. Kako to podrazumeva jednako drugotrajno sedenje u istom položaju - jasno je zašto je ulaganje u kvalitetnu gaming stolicu segment na kojem ne treba štedeti.

Višesatno sedenje u nepravilnom položaju koje bi stolica koja nije odgovarajuća “dozvolila”, ima višestruke negativne posledice po mišiće ramena i kukove, izaziva jak bol u leđima, pa i trajno nepravilno držanje kičme.

Gejmerske stolice liče na radne stolice predviđene za kancelariju, međutim poseduju dodatne karakteristike koje omogućavaju potpuni komfor. To je najpre obavezno podešavanje visine i nagiba, a onda i neke dodatne funkcije personalizovanih podešavanja.


#3 Gaming monitor - kako izabrati idealan za vašu gaming sobu?


Naravno, da bi gejmer mogao da uživa radeći ono što najviše voli - potreban mu je odgovarajući monitor. Bez dobro odabranog monitora, celokupno iskustvo igranja će “patiti” usled zamućene slike na ekranu.

Potrebno je da dobro premerite idealnu veličinu ekrana koja se meri dijagonalom. Monitori sa dijagonalom od 27 inča i više se smatraju odličnim za gejmere - u skladu sa njihovim potrebama.

Oštrinu slike obezbeđuje odnos rezolucije i veličine ekrana - QHD rezolucija garantuje jasnu i oštru sliku za gorepomenutu veličinu ekrana, dok 4K rezolucija nudi nenadmašivi kvalitet.

Takođe, važno je da izabrete monitor koji obezbeđuje maksimalnu udobnost kako bi bilo umanjeno naprezanje vrata tokom igranja. Najbolje je da monitor postavite blago iznad nivoa očiju, ali tako da ugao njegovog položaja možete da menjate u skladu sa svojim položajem tela dok sedite.

Mnogi gejmeri se odlučuju i za spajanje više monitora radi potpunijeg osećaja što sličnijeg igrama virtuelne realnosti. Ako vam tako nešto zvuči primamljivo, razmislite i o opciji zakrivljenog ekrana.

Gaming industrija, koja je u ekspanziji, ne samo da je široko rasprostranjen hobi, već je opšteprihvaćena profesija - rame uz rame sa fizičkim sportovima. Kao takav, entuzijasti će rado želeti da ulože u kvalitet njima neprocenjivog iskustva igranja igrica, koje najboljima čak može biti izvor prihoda.

Gaming soba će, zavisno od potreba određenog gejmera, sadržati različite elemente, pri čemu smo vam mi naveli neke o kojima bi trebalo da posebno razmislite pri projektovanju sobe. Nadamo se da vam je ovaj tekst bio od koristi, kao i da ćete ubrzo uživati u vašoj novog sobi za igranje igrica.

 

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
36,500 €
Prodaja / Zastupnik
Tvrđava nekretnine
26 m2