NekretnineBre

Nekoliko saveta za renoviranje stana

Nekoliko saveta za renoviranje stana
17
Oct
Nekoliko saveta za renoviranje stana (137)
Objavljeno 17/Oct/2021, NekretnineBre

Cene nekretnina u Srbiji su trenutno na veoma visokom nivou, te su mnogi potencijalni kupci bliže odluci da ipak kupovinu odlože na neko vreme, dok se cene kvadrata ponovo ne spuste.

Ukoliko ste i sami kupac, ne budite sprečeni da svoj trenutni životni prostor učinite lepim i prilagođenijim vašim potrebama. Renoviranje sopstvenog stana možete obaviti veoma povoljno ukoliko se i sami posvetite radovima, ali će vam za to biti potrebni adekvatan alat i oprema. 

Na sajtu najpovoljnijialati.rs možete poručiti potreban alat za renoviranje i opskrbiti se najkvalitetnijom opremom za profesionalnu i hobi upotrebu.

U nastavku teksta saznajte nešto više o tome kako renoviranje stana možete obaviti veoma povoljno i efikasno.


Renoviranje započnite od podova


Ukoliko planirate celokupno renoviranje stana, naša topla preporuka je da krenete od podova. Ne samo da zauzimaju veliku površinu, već ćete nakon njihovog sređivanja moći da uočite ton i pravac u kome želite da teče uređivanje enterijera.

Šta bi bila najbolja opcija po pitanju renoviranja podova u samostalnoj režiji? Činjenica je da je kompletna zamena starog i ugradnja novog parketa poprilično zahtevan proces koji uključuje potrebu za unajmljivanjem profesionalnih majstora.


Renoviranje
 

Sa druge strane, postavljanje laminata vam može uštedeti vreme i novac, a njegovu postavku ćete moći da obavite samostalno, s obzirom na jednostavnost procedure. Kao treća i ništa manje efikasna opcija se izdvaja obnova parketa lakiranjem čime će prostorija dobiti novi sjaj.

Pre lakiranje je potrebno izbrušiti parket i time ukloniti višak materijala, kako bi se dobila glatka i čista površina spreman za premazivanje lakom. Ukoliko planirate da samostalno obavite pripremu za lakiranje, nabavite kvalitetan alat za brušenje, koji će vam omogućiti da perfektno pripremite parket.


Krečenje može biti veoma jednostavan zadatak čak i za početnike


Ukoliko imate malo više volje i želju da uštedite dodatni novac, krečenje obavite u samostalnoj režiji. Pre nego što se upustite u posao, obavezno zaštitite nameštaj od fleka koje neminovno nastaju tokom krečenja.

Za sam posao farbanja zidova će vam biti potrebne četke, kantice za ratsvaranje boje i merdevine. Ništa što i sami ne možete nabaviti u prodavnici alata i adekvatno se pripremiti. Krečenje samo po sebi nije naročito zahtevno, a podrazumeva premazivanje zidova četkom natopljenom odgovarajućom bojom.

Pre nego što se upustite u celokupan proces, obavite šmirglanje ručno ili uz alat za šmirglanje u vidu brusilice i dobićete savršeno glatku površinu spremnu za nanošenje boje. Potrudite se da odaberete i kvalitetnu farbu, kako bi ona dugo godina krasila vaše zidove i činila prostor lepim i jedinstvenim.

Posao krečenja zidova može biti izuzetno zabavan ako se obavlja u društvu, pa vam prema tome neće biti naporan i stresan. Ukoliko zaobiđete unajmljivanje skupih majstora, uštedećete dovoljno novca i moći sebi da priuštite druga ulaganja.


Rasporedite nameštaj prema sopstvenom ukusu


Danas postoji veliki broj ljudi koji se profesionalno bave uređivanjem enterijera i veoma uspešno obavljaju svoj posao. Međutim, naša preporuka je da samostalno obavite raspored nameštaja i dekorišete sopstveni prostor tako da on odgovara vašem karakteru.


Planiranje
 

Osigurajte dovoljan protok svetla u dnevni boravak, kako bi ovaj prostor gde ćete provoditi najviše vremena odisao dobrom atmosferom i energijom. Feng Šui principi nude korisne savete kako možete obaviti raspored nameštaja, tako da bude prilagođen protoku pozitivne energije. Ukoliko se malo više upustite u istraživanje, pronaćićete veliki broj saveta i principa za uređivanje doma.

Budite svesni veličine prostora koji renovirate i ne dozvolite da nameštaj zauzme svaku tačku, te ostavite dovoljno mesta za prolaz i slobodne aktivnosti. U skladu sa tim razmislite o tonalitetu boja i dizajna i kompleksnosti unutrašnjeg sadržaja. Danas je sve moderniji minimalistički princip kod uređivanja enterijera, koji doprinosi toplini jednako dobro kao i nagomilavanje različitih detalja.


Proverite unutrašnje instalacije


Osim klasičnog uređivanja enterijera i takozvanog šminkanja prostorije, posvetite dovoljno vremena i proveri unutrašnjih instalacija. Ovaj deo posla ne savetujemo da obavljate samostalno iz očiglednih razloga opasnosti po zdravlje, koji mogu nastati nepoznavanjem rada unutrašnjih sistema instalacija.

Vodovodne i električne instalacije su presudne za normalno funkcionisanje svakog od nas, s obzirom da nam obezbeđuju struju i vodu potrebne za svaki dan. Na kraju krajeva, celokupni “šminkerski” radovi biće uzaludni ukoliko voda negde procuri i upropasti sve urađeno. Stoga savetujemo da proveru instalacija obavite usputno uz obnovu podova na samom početku renoviranja

Ukoliko i sami primetite poteškoće u sprovođenju struje i pri dotoku vode, obavezno konaktirajte majstora kako bi uklonio potencijalne kvarove. U starim zgradama se najčešće dešava ovaj tip problema, te je ovde posebno bitno pre renoviranja pozvati profesionalce da obave svoj posao provere svih instalacija.

Renoviranje stana može biti poprilično komplikovan i zahtevan proces, gde se iz dana u dan dešavaju novi problemi. Međutim, uz adekvatnu organizaciju i raspored vremena, ne bi trebalo da bude nekih većih nelagodnosti. Potrudite se da unapred isplanirate budžet kako ne bi došlo do nepredviđenih troškova.

Renoviranje u samostalnoj režiji će vam uštedeti puno troškova, ali budite spremni da pojedine poslove ipak poverite profesionalcima. Nadamo se da vam je ovaj tekst pomogao i dao konkretne savete za renoviranje stana.

 

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
36,500 €
Prodaja / Zastupnik
Tvrđava nekretnine
26 m2