NekretnineBre

Kako se odlučiti za odgovarajući smeštaj na odmoru?

Kako se odlučiti za odgovarajući smeštaj na odmoru?
29
Aug

Veliku ulogu u celokupnom plairanju odlaska na odmor ima ima odabir adekvatnog smeštaj na destiaciji, jer nas posle svakog izleta ili izlaska čeka i povratak “kući”. Zavisno od toga koliko članova broji vaša družina i koje potrebe imate, vrste smeštaja se razlikuju po nekoliko faktora.

Pošto se sezona putovanja nikad ne završava, i kako je vreme letovanja na zalasku - treba se pripremiti za sve bliža zimovanja i na vreme isplanirati novogodišnja putovanja. 

Uz nekoliko saveta kako kako pronaći smeštaj na odmoru, po svojim merama -  novogodišnja putovanja 2020. će sigurno biti najlepša do sada.


Na šta treba obratiti pažnju prilikom iznajmljivanja smeštaja?
 

Pre zakupljivanja bilo kog smeštajnog objekta (a naročito na destinaciji o kojoj ne znate mnogo ili na kojoj ne poznajete nikoga), potrebno je raspitati se o vrstama smeštaja i kvalitetu usluge, a pre samog polaganja rezervacije nije zgoreg ni sagledati sve svoje potrebe na putovanju, kao i to šta očekujete od stanodavca.


Vrste smeštaja u odnosu na destinaciju
 

Vrste smeštaja se razlikuju na moru i u planini. Planinski smeštaj obično ima tendenciju da bude “kućevniji” i udobiji, sa velikim brojem detalja koji asociraju na planinsko okruženje, što se pokazalo kao vrlo atraktivno za turiste. 

Osim toga, smeštaj na planini je dobar u čuvanju i održanju toplote, što vam na moru i nije potrebno. Zidovi su deblji i izolacija od hladnoće je mnogo zahtevnija i ozbiljnija.

Smeštaj na moru je obično prostraniji i sa manje detalja koji su simbolični za destinaciju. Sve je podređeno odmoru od morskih aktivnosti i sunca, i retko je prenatrpano nameštajem, kako bi vazduh bolje strujao i hladio.

Kada je u pitanju smeštaj vrste koje takođe razlikujemo su i rustični smeštaji na selu, odnosno etno smeštaj, ili smeštaj u etno selima, kao i smeštaj u gradu - urbani smeštaj.


Opremljenost smeštajnog objekta
 

Idealna okolnost prilikom organizacije smeštaja za odmor bila bi mogućnost da se iz pre ruke uverite u to na šta taj smeštaj liči pre nego što položite samu rezervaciju. Ukoliko vam se ta prilika i pruži - obavezno je prihvatite.

Dobro pregledajte svaku prostoriju i uverite se da li i šta sve nedostaje. Proverite ispravnost tuša i slavina, raspitajte se o dostupnosti tople vode za kupanje. Ako neke sitnice oput fena, pegla, peškira i posteljine nedostaju - ne zaboravite da za njih napravite mesta u svom prtljagu.


Dostupnost drugih objekata


Kada želite da rezervišete smeštaj na odmoru, obavezno kao relevantnu informaciju uzmite i dostupnost, odnosno blizinu apoteke, doma zdravlja, neke bolnice ili policijske stanice. Možda deluje paranoično, ali nikada ne znate šta vas može snaći na odmoru, ili da li će vam biti potrebna neka pomoć ili lek.
 

Higijena unutar smeštaja
 

Posebnu pažnju obratite na higijenske uslove u sobi ili u kući - ukoliko iznajmljujete veći objekat. Na slikama se to uglavnom i ne može primetiti, ali se podrobno raspitajte na tu temu, najbolje od prethodnih stanara.

Tom prilikom možete iskoristiti različite forume i sajtove, kritike i recenzije na Google-u koje govore na temu higijene u objektu u kome planirate sa odsednete. Gosti u mnogim hotelima moraju imati šifru (broj sobe, ili broj ugovora, broj karte) kako bi uopšte mogli da ostave recenziju, tako da su iskustva o kojima ćete čitati zaista iz prve ruke.


Vrste smeštaja i njihove mane i pogodnosti
 

Neke od opcija za koje se možete odlučiti prilikom iznajmljivanja smeštaja su:

  • hotelske sobe,
  • apartmani,
  • cele privatne kuće,
  • vile,
  • moteli
  • i hosteli i bungalovi.


Zavisno od vaše brojnosti i prohteva možete se podeliti iznamiti veći prostor, i tako uštedeti a uživati u svom komforu.


Smeštaj u hotelu
 

Hotelski smeštaj za odmor predstavlja jednu od najsigurnijih opcija, i veoma je ekonomičan izbor jer je hotelsku sobu moguće iznajmiti po vrlo niskoj ceni, zavisno od vaših potreba. U hotelima možete iznajmiti i apartmane - što naročito pogoduje brojnijim turistima, ali je i omiljeni smeštaj za porodicu.

Za one solventnije goste, tu je mogućnost iznajmljivanja i penthausa, sa svim propratnim elementima (bazen, sauna, bar), ali se za tu pogodnost treba dodatno raspitati, jer, naravno, ne poseduje svaki hotel ovakav tip akomodacije.


Smeštaj u hostelu
 

Hosteli u našoj zemlji ali i mnogi iz inostranstva obično su adaptirane prostorije studentskih i srednjiškolskih internata. Sobe nisu naročito porstrane i prilagođene su da smeste veći broj putnika. Čest su izbor kada je u pitanju smeštaj za samce.

U jednom hostelu možete birati između jednokrevetne i dvokrevetne sobe (koje se obično naplaćuju minimum 10 evra po noći) i između trokrevetnih pa sve do osmokrevetnih prostorija. Hosteli, kao i hotelski smeštaj obično u svoju ponudu uvrste “pun pansion” ili “polu pansion”. Odnosno doručak, ručak i večeru, ili samo doručak.


Smestaj u hostelu Beograd
 

U hostelima je higijena uvek na zavidnom nivou, iako su kupatila obično spratna, mada u nekim objektima svaka soba ima svoje kupatilo - čak i osmokevetna. U hostelima se posteljina, prekrivači, ćebad i jastuci obično iznajmljuju (naplaćuju) a ne poseduju nijednu od “propratnih” spravica (fen, pegla).


Privatan smeštaj - vile i kuće za brojnije članove
 

Iznajmljivanje privatnog smeštaja, odnosno iznajmljivanje privatne kuće koja ima mnogo prostorija može biti najbolji izbor kada je u pitanju smeštaj velikog broja ljudi, ili društva. Takođe, porodice koje putuju sa više članova (dece) obožavaju udobnost kućne varijante.

Privatne kuće su dobar izbor jer neretko objekti tog tipa koji se izdaju imaju i više od jednog toaleta, tj. kupatila, a ukoliko nemate potrebu da celu vilu iznajmite za sebe, sobe u takvom tipu smeštaja možete naći već i od 6 evra - zavisno od sezone.

Kada planirate odmor smeštaj je nešto o čemu se unapred treba informisati, jer će vas to poštedeti neprijatnih iznenađenja, ili vam naručiti celokupni doživljaj sa odmora - a naročito ako na njega idete sa porodicom. Odvojte vreme, informišite se i spremni otpočnite još jednu sezonu odmora.

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
250 €
Izdavanje / Zastupnik
Tvrđava nekretnine
50 m2