NekretnineBre

Tri korisna saveta za uređenje enterijera poput dizajnera

Tri korisna saveta za uređenje enterijera poput dizajnera

Dekorisanje prostora je vrlo zabavan posao, ali može biti i težak usled mnogobrojnih opcija za uređenje. “Pametno” složeni detalji i komadi nameštaja će prostor učiniti prilagođen vašim potrebama, a pri tome i specifično šarmantnim.

Ono ne mora da zahteva velika novčana ulaganja, jer “novi život” prostoru može dati i dodavanje novog tepiha ili moderne lampe. Uz kvalitetnu pripremu i planiranje, ćete lako prilagoditi vizije krajnjeg cilja renoviranja vašim mogućnostima.

U daljem tekstu pronađite tri korisna saveta koji će vam olakšati da uz male promene unesete novu energiju u vaš prostor, baš kao što bi to uradio profesionalni dizajner enterijera. Nova atmosfera će omogućiti da se vam prostor donosi osećaj spokoja i optimizma.


#1 Kako da izaberete idealne boje za enterijer?


Verovatno vam je već poznato da boje mogu potpuno da promene doživljaj prostora, kao i vaše raspoloženje dok boravite u njemu. Zato je važno dobro promisliti o izboru boja koje ćete birati pri dekorisanju.

Boja u prostor može da se unese kroz detalje - dodavanjem dekorativnih predmeta, ili drastičnijim promenama krečenjem zidova ili postavljanjem tapeta. Štampa foto tapeta visokog kvaliteta može biti moderno i pristupačno rešenje za jedinstveni dizajn enterijera po vašem ukusu.

Ne trudite se da “igrate na sigurno” i probudite svoju kreativnost. Jednobojni prostori nekad mogu biti isuviše monotoni, pa budite slobodni da kombinujete različite tonove kako biste postigli željeni izgled prostora. Stvaranjem kontrasta, će komplementarne boje će najviše skretati pažnju.

Ako želite da unesete promene u vaš prostor, putem Interneta možete da pronađete inspiraciju kako biste osmislili dizajn enterijera baš “po vašoj meri”. Dobar trik je da izabrete glavnu boju koja će dominirati u prostoriji - boja većih komada nameštaja ili zidova, dok je dodatna boja zastupljena u vidu sitnih dekorativnih elemenata.

Imajte u vidu da u dizajnu enterijera nema pogrešne ideje. U pitanju je krajnje lični izbor, jer boje drugačije deluju na različite ljude. Zato ne dozvolite da vas zavedu aktuelni trendovi kojima ste izloženi, već dajte sebi dovoljno vremena da napravite dobru odluku.


#2 Kako da upotrebite osvetljenje u dekorativnoj funkciji?


Pored toga što dobro osvetljen prostor omogućava lakši boravak i rad, osvetljenje takođe ima i važnu dekorativnu ulogu stvarajući ambijent od kojeg zavisi vaš doživljaj samog prostora. U skladu sa prostornim mogućnostima, odgovarajuća rasveta će omogućiti da dekor ostvari svoj pun potencijal.

Svetlosnim efektima se direktno utiče na percepciju prostorije, pa je zato usko povezana sa odabirom boja i šara na zidovima. Isti pristor, zavisno od odabrane rasvete, može biti namenjen za rad, ali i za opuštanje i slobodno vreme.

Bilo da želite da preuredite stambeni ili poslovni prostor, važno je temeljno se posvetiti ovom koraku uređenja prostora. U pitanju je izuzetno važan element dizajna enterijera i zato će mu svaki dizajner pridati više pažnje.

Dekoracija rasvetom čini prostor bogatijim i dizajn potpunim. Zato važi pravilo da što više postoji prirodnih izvora svetlosti u jednom prostoru, to će on biti estetski privlačniji. Ako niste sreće da postoji mnogo prirodnih izvora, preporučuje se da nadopunite prostor dekorativnom rasvetom.


#3 Osnovni principi stilova za uređenje enterijera kao vodič


Od klasičnih do postmodernih i savremenih stilova dizajna enterijera, sigurno je da možete pronaći one koje smatrate inspirativnima, to jest koji prijaju vašem oku. Svaki od njih je tematski uređen prema određenim principima.

Ako želite da samostalno dizajnirate enterijer pri renoviranju, a pri tome postignete zadivljujuće rezultate poput profesionalca, dobar trik koji će vam olakšati posao je da istražite različite popularne stilove u uređenju enterijera i njihove ključne elemente.

Stilovi se odlikuju karakterističnim kombinovanjem materijala, boja i tekstura, kao i balansu između minimalizma i ekscesivne upotrebe detalja. Mešanjem stilova, za koji bi neki rekli da je “spajanje nespojivog”, možete urediti prostor koji odiše baš vašim ličnim duhom.

Takođe, različite prostorije u jednom domu ili poslovnom prostoru mogu biti različitih stilova. U skladu sa vašim navikama i potrebama, odredite koju atmosferu biste voleli da uspostavite u datom prostoru. To će vam pomoći da osmislite idealan dizajn enterijera.

Ne dozvolite da vas mnogo opcija zbuni i obeshrabri, već pristupite uređenju prostora kao vašoj prilici za kreativno izražavanje. “Poigravajte” se sa neobičnim detaljima i učinite da vaš prostor bude baš onakav o kakvom ste krajnji oduvek sanjali.

Uložen novan nije presudni faktor za efekte koje ćete postići preuređenjem prostra, već vaša ideja i uložen trud. Nadamo se da će vam ovi saveti biti korisni, a da ćete njihovom primenom ostvariti vaš željeni cilj. 

 

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
36,500 €
Prodaja / Zastupnik
Tvrđava nekretnine
26 m2