NekretnineBre

3 koraka do pronalaska idealne nekretnine na Jadranu

3 koraka do pronalaska idealne nekretnine na Jadranu
12
Sep
3 koraka do pronalaska idealne nekretnine na Jadranu (239)
Objavljeno 12/Sep/2022, Autor: NekretnineBre.com


Budući da je Hrvatska u poslednjih nekoliko decenija postala popularna turistička destinacija, ne čudi da je u istom periodu interesovanje za nekretnine u Hrvatskoj jako poraslo.

Ne postoji slično iskustvo kao kupovina nekretnina u Hrvatskoj. Nekada je reč o potpisivanju predugovora i konačnoj prodaji već sledećeg dana, a nekada je to dug proces kupovine koji se proteže na nekoliko godina.

Međutim, postoje kvalitetni vodiči za kupovinu nekretnina u Hrvatskoj koji olakšavaju proces pronalaženja i ulaganja u nekretninu iz snova, od zakonskih zahtjeva do zamki koje treba izbjegavati. Pre toga, postoji nekoliko važnih koraka za uspešnu kupovinu.


Izaberite dobar trenutak


Budući da je Hrvatska u posljednjih nekoliko decenija postala popularna turistička destinacija, ne čudi da je u istom periodu interesovanje za nekretnine u Hrvatskoj jako poraslo. Naime, unatoč globalnom trendu pada tržišta nekretnina, Hrvatska je u posljednjoj deceniji bilježila porast vlasništva nad nekretninama. Kupovina nekretnine u Hrvatskoj odlična je odluka za one koji žele ulagati u održivo tržište nekretnina, ali i za ljude kojima je potrebna savršena druga kuća, vikendica ili kuća za odmor.

Mnogi prepoznaju Hrvatsku kao idealnu zemlju za život, penziju ili samo uživanje u odmoru leti i zimi. Turizam je veliki razlog koji privlači strane investitore, pa odatle i dolaze najveće investicije. Imajući to na umu, najbolje vrijeme za traženje nekretnina u Hrvatskoj, posebno priobalju Jadranskog mora, je neposredno prije glavne sezone (mart i april), odnosno u jesen (septembar, oktobar i novembar). ).


Uverite se da ispunjavate sve zahteve


Ovo posebno važi za strane državljane. Naime, prema podacima Porezne uprave, najviše nekretnina u Republici Hrvatskoj u posljednje tri godine, od ukupno 13.883 nekretnine, pripadalo je slovenačkim državljanima – čak 40,86% od ukupnog broja stranaca koji su ulagali u nekretnina. Slede Nemci sa 12,66% i Italijani sa 11,34% ukupne prodaje. Dakle, stranci mogu da kupuju nekretnine u Hrvatskoj, bilo da su državljani EU ili ne, ali im je potrebna saglasnost Ministarstva pravde i Ministarstva spoljnih poslova. Saglasnost mogu dobiti državljani onih država sa kojima Republika Hrvatska ima potpisan sporazum o reciprocitetu, a u izuzetnim slučajevima i drugi. Međutim, ceo ovaj proces se može pojednostaviti angažovanjem agenta za nekretnine koji će pronaći nekretninu koju želite i ovlašćen je da za vas uradi potrebnu papirologiju.


Pronađite pouzdanu agenciju za nekretnine


Kupovina i zakup nekretnina najčešće se obavlja preko kompanija specijalizovanih za pružanje usluga u oblasti komercijalnih nekretnina i upravljanja investicijama. Ako ispunjavate uslove za kupovinu nekretnine u Hrvatskoj, kontaktirajte licenciranu kompaniju za nekretnine ili ovlaštenog agenta kako biste saznali šta je dostupno i po kojoj cijeni. Postoje iskusni trgovci s velikim iskustvom na tržištu nekretnina u Hrvatskoj koji govore vaš jezik, za razliku od mnogih vlasnika nekretnina u Hrvatskoj.

Ukoliko ste zainteresovani za ovu temu, veoma korisne informacije možete pronaći na sledećem linku: https://croatiarealestates.com/.

smrtovnice knjige pdf vicevi jastuci lektire
NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
20 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2