NekretnineBre

KAKO KUPITI STAN IZ ”VAŠIH SNOVA”?

KAKO KUPITI STAN IZ ”VAŠIH SNOVA”?
05
Feb
KAKO KUPITI STAN IZ ”VAŠIH SNOVA”? (209)
Objavljeno 05/Feb/2023, Autor: Milica

Kupovina stana u vremenu u kojem živimo zahteva ogromnu energiju, strpljenje i naravno sreću, kao i svim ostalim aspektima života. 

Svakodnevne životne obaveze skoro da ne ostavljaju izbor da li ćemo kupiti stan direktno od vlasnika ili izabrati pouzdanu agenciju za nekretnine, kojoj ćemo poveriti taj odgovoran posao.


Kako izabrati pouzdanu agenciju?


Pri izboru agencije potrebno je obratiti pažnju:

  • na pozitivna iskustva svojih prijatelja, poznanika i rodbine,
  • godine postojanja i rada agencije
  • delokrug rada agencije
  • broj zaposlenih
  • gde se nalaze poslovne prostorije agencije
  • kakvu ponudu agencija ima
  • da li agencija pruža pravnu pomoć svojim klijentima

 

Zašto koristiti usluge Agencije za nekretnine?


U današnjim uslovima života kupovina stana uz pomoć pouzdanih agencija za nekretnine je siguran korak ka ostvarenju vašeg cilja. Agencije za nekretnine koje posluju godinama na tržištu, pored bogatog iskustva, poznavanja situacije na tržištu nekretnina, često u svojoj ponudi imaju stanove koji bi zadovoljili vaše kriterijume za izbor “stana iz snova”.

Veoma bitna prednost Agencija za nekretnine je što ćete u najkraćem mogućem vremenu dobiti informacije koje su vam važne pri kupovini stana.

Agent za nekretnine je taj koji će vam, saslušavši vaše želje vezane za izbor lokacije, kvadraturu stana, spratnost, budžet kojim raspolažete, poznavajući situaciju na tržištu nekretnina, ukazati da li su vaše želje i mogućnosti realno ostvarljivi.

Naravno, u interesusvake agencije je da za vas nađe željeni stan, jer zadovoljan klijent je najbolja preporuka svake agencije.

Cilj svakog agenta je da vam po vašim kriterijumima, u što kraćem vremenskom roku pokaže što veći broj stanova. Nažalost, često se desava da nam naše finansijske mogućnosti, ne omogućavaju kupovinu stana na željenoj lokaciji. Zahvaljujući poznavanju situacije na tržistu nekretnina, dobar agent će vam sugerisati nekretnine koje odgovaraju vašim željama, a nalaze se na drugim  lokacijama. 

Agent će obilaziti stanove zajedno sa vama, usklađujući vreme koje odovara i vama i prodavcu, posredujući  u vašim razgovorima. Posavetovaće vas u slučaju nekih nedoumica, a jedna od najvažnijih pomoći agenta je u vezi provere i pripreme dokumentacije i zaključenja ugovora o kupoprodaji nepokretnosti.

Opšte je poznata činjenica da su posle pandemije koronavirusai rata između Rusije i Ukrajine, nastupile drastične promene na tržištu nekretnina, kako u Beogradu, Novom Sadu, tako i u ostalim gradovima u Srbiji.

Nagli skok cena, nesklad između ponude i tražnje, glavni su razlozi ovih promena. Zbog nesklada između ponude i tražnje, najvažnija je brzina reagovanja u situacijama kada se pojavi novi stan na tržištu.

Agencije za nekretnine sa svojim agentima, u cilju da zadovolje želje svojih klijenata, budno prate promene na tržištu nekretnina, odnosno najbolje su upućene i informisaneonovim stanovima u ponudi.

Iskustva pokazuju da se u poslednje vreme dobar stan proda za jedan dan i zbog toga vam je važna pomoć agenta, koji će vas blagovremeno informisati o novim stanovima u ponudi, odnosno moževam pokazati stanove u skladu sa vašim željama, i pre nego što se isti pojave na web sajtovima agencije.

Korišćenjem usluga agencije dobijate mogućnost da prvi vidite i kupite stan iz vaših snova.


Provizija agencije za nekretnine


Provizija koju agencije za nekretnine naplaćuju za svoju pomoći stručne savete se razlikuje od agencije do agencije. Zato je neophodno da se dobro informišete o njihovim uslugama i cenama.Agencijska provizija se naplaćuje po zaključenju ugovora o kupoprodaji.

Potrebno je znati da se od agenta prodaje ne može očekivati pomoć kada je u pitanju cena stana. Interes agenta je da cena stana koja se kupuje bude što veća, jer od toga zavisi visina provizije kojase naplaćuje.

Pozitivna iskustva vaših poznanika, prijateljai kolega, su najbolja preporuka za izbor agencije, čak i onim situacijama kada je provizija takve agencije nešto veće od ostalih.


I za kraj - Agencija za nekretnine DA ili NE?


Kupovina stana je važna odluka, koja dugoročno može uticati na kvalitet vašeg života. Zato je bitno da poklonite poverenje profesionalcima, koji će vam pomoći da u najkraćem periodu i za najmanje novca zaista dobijete ono što želite.Uštedite vaše dragoceno vreme i budete sigurni da nećete biti žrtva prevare.

Svaki dinar uložen u angažovanje agencije je opravdan!

 

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
81,000 €
Prodaja / Zastupnik
Tvrđava nekretnine
49 m2
Nekretnine
175,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
90 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2