NekretnineBre

Kako da se vaše nekretnine nađu na vrhu Google pretraživača?

Kako da se vaše nekretnine nađu na vrhu Google pretraživača?
07
Feb

U današnjem digitalnom dobu, od suštinskog je značaja da profesionalci u oblasti nekretnina i vlasnici nekretnina imaju snažno prisustvo na internetu. S obzirom na to da većina kupaca i zakupaca nekretnina koristi internet za pretragu, osiguravanje da se vaši oglasi za nekretnine nalaze na vrhu rezultata pretrage na Google pretraživaču je od suštinskog značaja.

Ovaj tekst će vam pružiti sveobuhvatan vodič o tome kako to postići. Obradićemo različite strategije, tehnike i najbolje prakse koje će vam pomoći da dominirate na tržištu nekretnina putem interneta.

Optimizacija vaše veb stranice za pretraživače

Pre nego što se upustimo u strategije van web stranice, od ključne je važnosti da počnemo sa vašom sopstvenom veb stranicom. Vaša veb stranica je digitalno lice vašeg poslovanja sa nekretninama i optimizacija za pretraživače (SEO) je osnova uspešnog prisustva na internetu. Za najbolje rezultate u primeni SEO strategije preporucljivo je da se za taj zadatak unajmi pouzdana SEO marketing agencija sa iskustvom u ovoj oblasti. Najbitniji aspekti ovog koraka podrazumevaju:

 • Istraživanje ključnih reči - počnite s temeljnim istraživanjem ključnih reči kako biste identifikovali termine i fraze koje potencijalni klijenti koriste pri pretrazi nekretnina u vašem regionu. Alati poput Google Planera ključnih reči mogu vam pomoći u ovom procesu.
 • Optimizacija na stranici (on-page SEO) - prirodno uključite ove ključne reči u sadržaj vaše veb stranice, meta naslove, opise i naslove. Obezbedite da vaša web stranica bude prilagođena mobilnim uređajima i brzo se učitava, jer je brzina stranice ključni faktor za rangiranje u pretrazi.
 • Visokokvalitetan sadržaj - redovno objavljujte visokokvalitetan, informativan i relevantan sadržaj na blogu vaše veb stranice. Ovo ne samo privlači potencijalne kupce i prodavce, već pokazuje vaše stručno znanje u oblasti nekretnina, što može povećati autoritet vaše veb stranice.
 • Optimizacija slika i multimedijalnog sadržaja - kompresujte slike, koristite alternativne tagove i optimizujte multimedijalni sadržaj kako biste poboljšali vreme učitavanja stranica i korisničko iskustvo.

Iskoristite lokalni SEO

Lokalni SEO je posebno važan za profesionalce u oblasti nekretnina, s obzirom na to da su transakcije nekretnina inherentno vezane za lokaciju. Da biste optimizovali svoje poslovanje sa nekretninama za lokalnu pretragu, sledite ove korake:

 • Optimizacija na Google My Business (GMB) - prijavite i optimizujte svoj Google My Business listing. Obezbedite da su informacije o vašem poslovanju tačne, uključujući ime, adresu, broj telefona i radno vreme.
 • Konstantna tačnost podataka (NAP) - bezbedite da su ime vašeg poslovanja, adresa i broj telefona (NAP) konzistentni u svim online direktorijumima i listama.
 • Lokalne ključne reči - uključite lokalne ključne reči u sadržaj vaše veb stranice, kao što su "nekretnine u [vašem gradu]" ili "kuće na prodaju u [vašem kvartu]".
 • Recenzije korisnika - podstaknite zadovoljne klijente da ostavljaju recenzije na vašem GMB listingu i drugim platformama za recenzije. Pozitivne recenzije mogu značajno poboljšati vaše lokalno rangiranje.

Dom

 

Kreirajte visokokvalitetan, angažujući sadržaj


Visokokvalitetan sadržaj je ključ u današnjem okruženju i izdvojiće vas iz konkurencije. Stvaranjem kvalitetnog sadržaja privući ćete novu i zadržati strau publiku. Razmislite o sledećim strategijama za sadržaj:

 • Oglasi za nekretnine - obezbedite da vaši oglasi za nekretnine budu sveobuhvatni, uključujući slike visoke rezolucije, detaljne opise i virtuelne ture kad god je to moguće.
 • Edukativni blog postovi - pišite informativne blog postove koji se bave uobičajenim pitanjima i problemima kupaca i prodavaca nekretnina. Teme mogu uključivati "Kako postaviti svoj dom za brzu prodaju" ili "Veština pregovaranja u oblasti nekretnina".
 • Video ture - kreirajte video ture nekretnina, istaknite kvartove i čak napravite video zapise "dan u životu" koji prikazuju lokalni način života.
 • Infografici i vizuelni sadržaj - infografici i vizuelni sadržaj su lako deljivi i mogu vam pomoći da dosegne veću publiku.


Iskoristite marketing na društvenim mrežama


Platforme društvenih medija su moćni alati za promociju vašeg poslovanja sa nekretninama i poboljšanje vašeg rangiranja na pretraživačima. Evo nekoliko saveta za efikasan marketing na društvenim medijima:

 • Konzistentnost - održavajte aktivno prisustvo na platformama društvenih medija, redovno objavljujući sadržaj kako biste angažovali svoju publiku.
 • Vizuelni sadržaj - delite privlačne slike i video zapise vaših oglasa za nekretnine. Iskoristite platforme poput Instagrama i Pinteresta, koje su izrazito vizuelne.
 • Interakcija s pratiocima - brzo odgovarajte na komentare i poruke, i angažujte se sa svojim pratiocima postavljajući pitanja, sprovodeći ankete i organizujući takmičenja.
 • Iskoristite heštagove - koristite relevantne i popularne heštagove kako biste proširili domet vaših objava. Istražite i kreirajte brendirane heštagove specifične za vaše poslovanje sa nekretninama.


Izgradnja veza i SEO van veb stranice


SEO van veb stranice je ključna komponenta za visoko rangiranje u rezultatima pretrage na Google pretraživaču. Izgradnja visokokvalitetnih povratnih veza (backlinks) ka vašoj veb stranici može značajno uticati na vaše rangiranje u pretrazi. Evo kako to učiniti:

 • Gostujući blogovi - pišite gostujuće blog postove za renomirane veb stranice u industriji nekretnina ili srodnim oblastima. Uključite povratne veze ka vašoj veb stranici u svom autoru ili u relevantnom sadržaju.
 • Lokalni direktorijumi - navedite svoje poslovanje na lokalnim direktorijumima kao što su Yelp, Yellow Pages i veb stranice trgovinskih komora, sa konzistentnim podacima o NAP.
 • Recenzije na internetu - podstaknite zadovoljne klijente da spomenu vašu veb stranicu ili postave veze ka vašim oglasima kada ostavljaju recenzije na platformama za recenzije.
 • Mreženje s drugim profesionalcima - izgradite odnose sa lokalnim preduzećima, udruženjima nekretnina i stručnjacima. Saradnja može dovesti do vrednih povratnih veza i preporuka.

 

Optimizacija za mobilne uređaje


U eri kada mnogi korisnici pristupaju internetu putem mobilnih uređaja, imati veb stranicu koja je optimizovana za mobilne uređaje je od suštinskog značaja. Google pridaje veliku važnost mobilnoj prijatnosti pri rangiranju veb stranica. Obezbedite da vaša veb stranica bude optimizovana za mobilne uređaje tako što ćete:

 • Prilagodljiv dizajn - koristite responsivan dizajn web stranice koji se besprekorno prilagođava različitim veličinama ekrana.
 • Brzina učitavanja stranica na mobilnim uređajima - optimizujte vreme učitavanja vaše veb stranice na mobilnim uređajima kako biste obezbedili idealno korisničko iskustvo.
 • Prijatan sadržaj - bezbedite da vaš sadržaj bude lako čitljiv i jednostavan za navigaciju na mobilnim ekranima.


Pratite i analizirajte svoj napredak


Da biste osigurali da vaši oglasi za nekretnine konstantno budu na vrhu rezultata pretrage na Google pretraživaču, od suštinskog je značaja da pratite i analizirate svoje napore u vezi sa SEO-om. Koristite alate poput Google Analytics i Google Search Console kako biste pratili:

 • Saobraćaj na veb stranici - pratite broj posetilaca na vašoj veb stranici, izvore saobraćaja i stranice koje posećuju.
 • Rangiranje ključnih reči - praćenje rangiranja ključnih reči može vam pomoći da identifikujete mogućnosti za poboljšanje.
 • Stopa kliktanja (CTR) - analizirajte podatke o CTR-u kako biste videli koje stranice i oglasi privlače najviše klikova.
 • Stope konverzije - pratite broj potencijalnih klijenata i upita generisanih putem vaše veb stranice i društvenih medija.
 • Analiza konkurencije - pratite šta vaša konkurencija radi online i prilagodite svoje strategije prema tome.


Zapamtite da je SEO dugoročna strategija i rezultati možda neće biti odmah vidljivi. Međutim, uz upornost i posvećenost praćenju najboljih praksi, vaše poslovanje sa nekretninama može se popeti na vrh rezultata pretrage na Google pretraživaču i ostati tamo, što konačno vodi do većeg uspeha u konkurencijskom svetu online trgovine nekretninama.

Slike: 
https://www.freepik.com/free-photo/conceptual-real-estate-with-magnifying-glass-wooden-blocks-paper-home-icon-blue-table-flat-lay_10183739.htm
https://www.freepik.com/free-photo/house-notebook-near-magnifying-glass-drafts_2453588.htm

prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi
NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
170,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
82 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2