NekretnineBre

PVC stolarija i njen uticaj na energetsku efikasnost doma

PVC stolarija i njen uticaj na energetsku efikasnost doma
20
Apr
PVC stolarija i njen uticaj na energetsku efikasnost doma (113)
Objavljeno 20/Apr/2023, Autor: Ljiljana Bugarin

Energetska efikasnost je jedan od najvažnijih faktora koji se uzimaju u obzir prilikom izgradnje ili renoviranja kuće. Visoki računi za struju i gas mogu postati prava glavobolja, posebno tokom hladnijih zimskih meseci. Dobra kućna izolacija može značajno smanjiti troškove energije i poboljšati kvalitet života u vašem domu. Postoji mnogo načina da se postigne energetska efikasnost doma, a jedan od najvažnijih faktora je izbor odgovarajuće stolarije.


Sve prednosti PVC stolarije


Odabir prave stolarije je ključni faktor koji može uticati na energetsku efikasnost vašeg doma. PVC stolarija je postala sve popularniji izbor za mnoge ljude zbog svojih izolacionih svojstava. Ova vrsta stolarije je napravljena od posebne vrste plastike koja ima izuzetno dobru toplotnu izolaciju. To znači da PVC prozori mogu da smanje gubitke toplote tokom zimskih meseci, što direktno utiče na smanjenje troškova grejanja, a mogu i da spreče ulazak toplog vazduha u dom tokom letnjih meseci, što doprinosi smanjenju troškova klimatizacije.

Osim toga, PVC stolarija ima i druge prednosti. Ova vrsta stolarije je izuzetno otporna na UV zrake, što znači da se neće lako oštetiti ili izbledeti tokom vremena. Takođe, PVC prozori se lako održavaju i čiste, što ovu vrstu stolarije čini praktičnim izborom za mnoge ljude.

Kako estetika danas igra veliku ulogu kod uređenja doma, mnogi proizvođači PVC-a su se potrudili da njihov proizvod bude estetski atraktivna opcija za dizajnere. Danas postoji mnogo različitih boja i dezena koje možete izabrati za svoj dom, što znači da možete pronaći odgovarajuću stolariju koja će se savršeno uklopiti u vaš enterijer i eksterijer. Osim toga, njena dugotrajnost znači da nećete morati često da menjate prozore i vrata u svom domu.


Pvc stolarija energetska efikasnost

 

Manji računi za struju uz roletne za prozore


Međutim, PVC stolarija nije jedino rešenje za postizanje energetske efikasnosti u domu. Roletne su takođe važan faktor koji može značajno uticati na energetsku efikasnost doma. Roletne se postavljaju na spoljašnju stranu prozora, što će sprečiti sunčevu svetlost i toplotu da uđu u dom tokom letnjih meseci. Takođe, roletne mogu pomoći u zadržavanju toplote u kući tokom hladnijih zimskih meseci.

Pored toga, roletne za prozore nude i druge prednosti. Oni mogu pomoći u smanjenju buke koja ulazi u vaš dom, što je posebno važno ako živite u bučnom okruženju ili blizu prometnih saobraćajnica. Osim toga, roletne mogu pomoći i u sprečavanju provala i povećati bezbednost vašeg doma, jer otežavaju neovlašćenim licima da uđu u vaš prostor.

Roletne za prozore takođe mogu biti estetski privlačan dodatak vašem domu. Danas postoji veliki izbor boja i dezena roletni, što znači da možete pronaći opciju koja će se savršeno uklopiti u vaš enterijer i eksterijer. Pored toga, one se veoma lako održavaju i čiste, što ih čini praktičnom opcijom za mnoge ljude.


Dobitna kombinacija za energetski efikasan dom


Kada se kombinuju PVC stolarija i kvalitetne roletne za prozore, efekat se može znatno poboljšati. Na primer, PVC prozori sa duplim staklom i roletne sa termoizolacionim svojstvima mogu da obezbede maksimalnu energetsku efikasnost i pomognu u održavanju toplote u kući tokom zimskih meseci, dok roletne koje su napravljene od materijala koji reflektuju sunčeve zrake mogu pomoći u sprečavanju pregrevanja doma tokom letnjih meseci.

Prilikom izbora stolarije važno je obratiti pažnju na kvalitet materijala, debljinu profila i toplotnu provodljivost. Profili deblji od 70 mm pružaju bolju izolaciju, dok staklo sa dva ili tri sloja daje bolju zvučnu i toplotnu izolaciju. Takođe, treba uzeti u obzir i faktor boje stolarije, jer tamne boje upijaju više sunčeve svetlosti i toplote, što može povećati troškove klimatizacije tokom letnjih meseci.

Uz pravilno odabranu PVC stolariju i roletne za prozore, možete postići maksimalnu energetsku efikasnost i udobnost u svom domu, uz uštedu u troškovima energije. Važno je obratiti pažnju na sve faktore koji utiču na energetsku efikasnost doma i pravilno ih kombinovati kako bi se postigao što bolji efekat. Zato, ukoliko planirate da renovirate svoj dom, smatrajte PVC stolariju i roletne kao jedan od najvažnijih faktora koji može uticati na energetsku efikasnost i obratite se stručnjacima za savet i pomoć u izboru najbolje opcije za vaš dom.

Treba napomenuti da izbor PVC stolarije nije jedini faktor koji utiče na energetsku efikasnost doma. Postoje i drugi faktori koji mogu da poboljšaju energetsku efikasnost, kao što su dobra izolacija zidova i krovova, korišćenje energetski efikasnih sistema i uređaja za grejanje, kao i smanjenje upotrebe vode i električne energije.

Slike: 
https://www.freepik.com/free-photo/armchair-yellow-living-room-mockup_27280873.htm
https://www.freepik.com/free-photo/mother-son-looking-window_2915135.htm

 

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
81,000 €
Prodaja / Zastupnik
Tvrđava nekretnine
49 m2
Nekretnine
175,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
90 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2