NekretnineBre

Behaton ploče za popločavanje dvorišta

Behaton ploče za popločavanje dvorišta
02
Jun
Behaton ploče za popločavanje dvorišta (567)
Objavljeno 02/Jun/2022, Autor: NekretnineBre.com

Ko se šetao Skadarlijom shvatio je svu lepotu i nostalgičnost starih puteva koje smo nasledili još od Rimljana. Na žalost ,mnogo gradske sporedne ulice volšebno se betoniraju i skidaju se kaldrma, prirodni kamen ili betonske ploče. Izliveni beton i asfalt dominiraju na uštrb starih materijala.

Zašto to radimo i ako to radimo onda makar treba da primenjujemo moderna rešenja kao što su behaton ploče?

Šta su pa te behaton ploče? Pojednostavljeno, to su moderni materijali sa boljim performansama od asfalta i izlivenog betona koji su racionalniji i lakši za održavanje. Setite se centra grada i koliko puta ste slušali da se iznova i iznova uređuju trgovi sa nekim kockama. I tako iz godine u godinu iz vlasti u vlast. Behaton ploče ili prepoznatljivije  betonska galanterija su dugovečnije i u većini parametara kao što su dizajn, čvrstoća, vreme trajanja nadvisuju svoje konkurentske materijale.


Behaton ploče staza
 

Sigurno ima neka caka, neka začkoljica zašto nisu dominantna materijal sa tako dobrim karakteristikama. Ima naravno. Nije ih jednostavno ugraditi i to mogu da rade obučeni i iskusni radnici a ne bilo ko. Da bi se pokazale u punom svetlu behaton ploče moraju biti precizno ugrađene, jednostavno greške nisu tolerantne niti dozvoljene.


Popločavanje dvorišta


Ako vam je dosadilo zalivanje travnjaka, košenje trave ili šišanje kosilicom, pa onda blatnjava obuća kada je loše vreme, možda je pravo vreme da razmotrite opciju za popločavanje dvorišta.

Naravno, za početak to mogu biti samo staze kojima ćete lakše doći do nekih objekata u dvorištu, na primer letnje ili zimske bašte. U nekoj drugoj fazi kada se uverite u raconlanost, funkcionalnost i korisnost ugrandje ovih materijala, možda se odlučite i za veće radove u pogledu ugradnje behaton ploča.


Zašto su behaton ploče dobar izbor?


Osobine koje posebno favorizuju ovaj materijal su:

  • prilagodljive veličine (laka proizvodnja u raznim veličinama),
  • otpornost na različite ekstremne vremenske uslove
  • velika čvrstoća,
  • različiti oblici,
  • različite boje,
  • različiti stilovi koji dopuštaju na mašti kreativnim dizajnerima da modeluju ove materijale od prirodnih tekstura pa sve do imitacije kaldrme i cigle.


Behaton ploče dizajn

Impresivne karakteristike koje ukazuju da treba da date šansu ovim materijalima jer ih lako možete prilagoditi svojim planvima i projektima.


Gde se ugrađuju behaton ploče


Behaton ploče su našle široku primenu. Kako u privatnim dvorištima tako i na javnim površinama, parkinzima, šetalištima, trotoarima. U stvari ako se malo zamislimo viđali smo ovaj materijal i okolo bazena, u mnogim parkovima pa i na terasama, balkonima. Teško je reći gde se ne može naći primenjen baš ovaj materijal. I kada se održavaju površine popločane behatonom odaju predivnu estetiku, udobnost i drugačiji osećaj kada se šetamo po njima.


Behton ploče trotoar
 

Posebna napomena: behaton je neklizajući materijal. Ne plašite se kiše i klizavih betonskih podloga jer su ove ploče bezbedne da se krećete ili vozite preko njih. Upravo ove osobine ukazuju na fleksibilnost i kvalitet koje behaton ploče favorizuju u odnosu na ostale materijale.

Svetle varijante behaton ploča se najčešće koriste za popločavanje površina okolo bazena ili terasa.


Cena behaton ploča


U odnosu na kvalitet i dugotrajnost koju daju cena behaton ploča za popločavanje je više nego prihvatljiva. Ako se pitate kako je moguće da bude ispaltiva ova cena sa kvalitetom koji donose odgovor je sadržan u industrijskoj potizvodnji ovih materijala. Ako uporedite cene na tržištu behaton kocke su jeftinije od većine drugih materijala kao što su kamene ploče, granit, peskirane ploča, ali i od livenog betona i asfalta.


Održavanje behaton ploča


Ako se ovi materijali i pravilno ugrade održavanje je jednostavno i isplativo. Tada su ove ploče ekonomski veoma isplative a zamena oštećenih ploča je rutinski posao. Ako se pojave fleke na pločicama one se mogu relativno lako skinuti pranjem pod pritiskom sa odgovarajućim rastvorima i deterdžentima. Nekada je i najjednostavnije četkanje adekvatnim sredstvom i vodom dovoljno za ksidanje fleka.


BONUS  - BEHATON KOCKE PRE I POSLE

Pre ugradnje Posle ugradnje
Behaton kocke pre ugradnje Behaton kocke posle ugradnje


Umesto zaključka


Popločavanje dvorišta ili javnih površina je značajna investicija. Iz tog razloga treba birati materijal koji po svojim osobinama treba da bude prihvatljiv pre svega kroz odnos kvalitet/cena. Behaton ploče poseduju te osobine i jesu materijal koji treba uvek imati visko u listi favorita prilikom popločavanja. 

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
81,000 €
Prodaja / Zastupnik
Tvrđava nekretnine
49 m2
Nekretnine
615,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
263 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2