NekretnineBre

Dekoracija koju ne biste očekivali u kuhinji

Dekoracija koju ne biste očekivali u kuhinji
15
Feb
Dekoracija koju ne biste očekivali u kuhinji (488)
Objavljeno 15/Feb/2022, Autor: Anđelka Pavlović

Da li ste nekada razmišljali o tome šta je to što ne biste očekivali u kuhinji?


Odnosno kakav dizajn nije svakidašnji i da li zaista postoji nešto u enterijeru što je definitivno pravilo i od čega se ne sme odstupati? Savremeni dizajn i moderna rešenja su pokazala koje su sve mogućnosti kombinovanja materijala, detalja, boja i elemenata. Nećemo bukvalno reći da treba spojiti nespojivo, ali zaista nam moderni paneli, pločice, rasveta ostavljaju ogromne mogućnosti da od kuhinja napravimo savršeni kutak.

Mnogi će na pitanje šta ne biste očekivali da vidite u kuhinji reći da su to ogledala i moderni viseći lusteri, što je definitivno greška. Savremeni dizajn prepoznaje ogledala kao neizostavni deo enterijera kuhinje. Jer osim funkcionalnosti, efekat iluzija i vizuelnog širenja prostora je nešto u čemu dizajneri pronalaze inspiraciju. Varijacije u samom dizajnu, obliku i veličini ogledala koja se koriste u kuhinji su ogromne.

Većina nas će se složiti da pored dnevne sobe kuhinja je mesto koje je ukućanima omiljeno. Ova prostorija se ne sme vezivati samo za obavljanje kućnih poslova i kuvanje. Kuhinja je obično veoma prometan prostor u kući. Odnosno mesto gde porodica voli da se okuplja. Često je u sklopu i trpezarija pa ukoliko u kuhinji obično i obedujete, definitivno je važno kako ćete urediti prostor.

Kakve ćete detalje izabrati, kakvo je osvetljenje, sve je to od velike važnosti za svakodnevno raspoloženje i funkcionisanje porodice.


Koliko su ogledala zastupljena u uređenju kuhinja?


Ogledala su se dugo izbegavala u kuhinji. Većina smatra da im je mesto u hodniku ili spavaćoj sobi. Međutim njihova primena, praktičnost i efekti vezani za proširenje i osvetljenje prostora konačno izbijaju u prvi plan. Postoji zaista veliki izbor ogledala koja su pogodna za kuhinju.

Možete se odlučiti za panele od ogledala!

Naročito u Hi - tech kuhinjama. Ako imate tradicionalnu  minimalističku drvenu kuhinju, probajte sa tradicionalnim ogledalom. Efekat će vas oduševiti. Imaćete utisak potpuno nove prostorije. Svako sebi može stvoriti originalno okruženje ovako jednostavnim detaljima.


Uredjenje kuhinje
 

Mnogi misle da ogledala zbog svoje specifične površine nisu praktična za kuhinje zbog ogržavanja. Ako se plašite toga, ne morate imati velike površine ogledala. Dovoljno je da frontove  obložite ogledalima ili od više manjih ogledala napravite mozaik. I tako mali detalji će osvežiti kuhinji i doneti više svetlosti. Postoji bezbroj različitih primera uređenja kuhinja ovim, možemo nazvati novim dekor trendom. Iako je istorija korišćenja ogledala veoma duga. Definitivno treba razmisliti o ogledalima kao dekorativnom elementu. Doneće potrebno osveženje i izgled prostora promeniti na bolje.

Mislite na unutrašnje osvetljenje, puno dnevne svetlosti je odlično za vašu kuhinju. Uveče takođe morate imati adekvatno osvetljenje. Osim u ogledala, uložite u zanimljive lustere i lampe po mogućstvu sa dezenom koja će razbiti  jednoličnost.

 

Upečatljivi lusteri u modernim kuhinjama

 

Detalji  koji se ističu svojim neobičnim izgledom oduvek su bili uobičajeni element svakog dizajna kuhinje, a savremeni dizajn kuhinje za 2022 godinu. u tom smislu neće biti drugačiji. Veliki broj  modernih kuhinja ima elegantnu viseću rasvetu koja se istakla kao središnji deo sobe. I ne samo to, već su mnogi takođe stilizovani tako da se neprimetno stapaju sa odabranim kuhinjskim ostrvom. Čini se da kuhinjska ostrva postaju sve popularnija zahvaljujući svojoj prostranoj površini za pripremu i dodatnom prostoru za skladištenje.


Visilice u kuhinji
 

Dodavanje neobičnog lustera ili pak modernih visilica, prelepih dizajna, je jednostavno odličan način da se poboljša estetika kuhinje.

 

Kako održavati površine sa ogledalima u kuhinji?

 

Pojedini materijali za izgradnju kuhinje se koriste sa razlogom jer su laki za održavanje i otporni na određene faktore kojima su često izloženi u kuhinju poput toplote i vode.

Čak i određeni delovi kuhinje traže različite materijale. Unutrašnjost kuhinje uglavnom se radi od jeftinijih materijala  jer se taj deo ne vidi pa nije toliko izložen spoljnim uticajima. Za  frontove se koriste kvalitetniji materijali poput medijapana i punog drveta, ali nije svejedno koju ćete teksturu izabrati. Sad je sve više praksa da se pojedini frontovi budu ogledala.

Od svih delova u kuhinji radna ploča mora biti najkvalitetnija jer se na njoj priprema hrana, i ona je  najizloženija toploti, vodi i ostalim uticajima.


Ogledala u kuhinji
 

Poslednji trend u uređenju kuhinje su definitivno ogledala. I to ne samo uokvirena ogledala na slobodnom zidu već i u vidu frontova kuhinjskih elemenata, frontova kuhinjskih ostrva. Da ne govorimo o panelima i ogledalima koja se stavljaju umesto keramike u vidu zidne obloge.

Upravo jedna od velikih prednosti korišćenja i upotrebe ogledala za pozadinu je lako održavanje. Mnogi su u zabludi da su ogledala nezahvalna za održavanje. Iako pločice deluju da su jednostavne za održavanje, one imaju žlebove i između fugne pa se ne mogu brisati u jednom potezu. Fugne su odlično mesto za umnožavanje bakterija.

Ogledala su glatke i ravne površine. Standardnim sredstvima za čišćenje se briše površina dok se ne uklone sve vidljive mrljice. Obratite pažnju da ogledalo brišete od vrha ka dnu. Bez obzira na to da li koristite kupovno sredstvo za čišćenje stakla ili mešavinu sirćeta i vode, čišćenje počnite uvek na vrhu ogledala. Koristite pumpice sa raspršivačem. Raspršite sredstvo blizu vrha ogledala jer ćete na ovaj način uhvatiti sve kapljice dok se spuštate krpom niz ogledalo.

Kada završite brisanje proverite da li postoje pruge od poteza krpom. Ogledala su bukvalno postala hit u uređenju kuhinja. Pre nekih 50 godina ovakvi detalji su mogli da se vide samo u restoranima, kafićima, javnim prostorima. Dakle, ako želite savremenu kuhinju sa modernim detaljima, ogledala su pravi izbor.

 

 

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
152,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
69 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2