NekretnineBre

Faktori koji utiču na cene selidbe i zašto objaviti cenovnik usluga selidbi na sajtu

Faktori koji utiču na cene selidbe i zašto objaviti cenovnik usluga selidbi na sajtu


Da li je cena selidbe ključni faktor za odabir agencije


Demistifikovaćemo taj faktor broj jedan, tj. pokazati da cene selidbe ne moraju biti tačka prelamanje za odabir agencije za selidbe. Jer iako deluje jednostavno odluka o agenciji za selidbe treba da bude plod vaših istraživanja i promišljanja a ne samo najniža cena.

Moderna su vremena, tehnologija na zavidnom nivo tako da imate sve preduslove da pažljivo istražite ponudu agencija.

Pametnih saveta i iskustava nikada dosta pa evo još nekoliko saveta koji mogu da vam olakšaju selidbu.

 

Lokalne ili globalne agencije za selidbu

 

Nema crno belog odgovora. Ima načina da saznate koje su bolja varijanta za vas.

Istražite ponudu i doći ćete do potrebnih dogovora.

Lokalne agnecije su nekako prirodno prva opcija jer uglavnom možete lakše doći do informacija o kvalitetu i konkurentnosti njihovih usluga i drugačijim putevima. Recimo čitanjem online recenzija, proverom preporuka od strane onih kojima verujete gde nemislimo samo na poznanike i prijatelje već i poslovne partnere koji su možda koristili usluge lokalnih agencija za selidbe.

To je logičan put ka pronalaženju renomirane, ugledne i preporučivane agencije koja će zadobiti i vaše poverenje.

Jer na kraju početaka, ne služe ti servisi poput Facebook-a samo da zavirujete šta i kako komšije rade. Mogu biti itekako korisni i za vaše dobre poslovne odluke.

 

Proverite zvanične podatke o agenciji putem APR

 

Živimo u zemlji Srbiji gde pored legalnih postoje i one agencije i pojedinci koji jednostavno rade a da nisu zvanično registrovane firme. To je veoma važno za vas kako biste se zaštitili i mogli napraviti valjan i važeći  Ugovor koji bi bio pokriće za eventualne nepredviđene situacije, na primer oštećenja stvari prilikom selidbe. APR je online dostupan pa u nekoliko minuta proverite poslovanje firme kojoj poklanjate poverenje.

 

Napravite Ugovor sa agencijom za selidbe

 

Jeste da dogovor kuću gradi, ali u ovom slučaju Ugovor između vas i agencije kojoj poveravate selidbu treba da vas zaštiti. Pre svega treba da se jasno iskaže cena selidbe i svi troškovi koji je prate. Ne košta ništa a papir trpi sve. Sve što je relevantno, od cena do procedura u slučaju oštećenja neka stane na papir, zlu ne trebalo. Pogotovo ako imate vredne stvari ili stvari do kojih vam je posebno stalo.

 

Proverite  da ne postoje skriveni troškovi

 

I evo nas kod one čuvene stavke skriveni troškovi. To je ono kad se sve završi pa se odjednom pojave neki naknadni troškovi za koje nikada niste čuli a koje treba da platite.

Zato pre selidbe pitajte firmu za selidbe da li postoje i koliko iznose ti dodatni troškovi, jer i oni utiču na cenu selidbe. Na primer neke beskonačne stepenice, predugo nošenje teških stvari ili baš teških komada nameštaja.

 

Iskustvo i godina osnivanja kao faktor za vrednovanje

 

Nije sramota da pitate agenciju koliko dugo se bave tim poslom, koliko su imali približno klijenata, tj. kakva su im iskustva. Nije baš uputno da se vežbaju i prve korake u svojoj branši čine na vašoj selidbi. Pogotovo je ovo važno kod međunarodnih selidbi.

 

Reference i opet reference

 

Budite pozitivno radoznali. Pitajte firmu za selidbe da li ima i neku poznatiju reference u svom portfoliju. Neće da škodi, ne mora mnogo da znači, ali može da bude makar zanimljivo.

 

Još nešto o Ugovoru o selidbi

 

Konstatovali smo da je Ugovor o selidbi potreban, pogotovo ako je u pitanju velika selidba. Ipak, ima još nešto.

Pročitajte pažljivo ovaj ugovor!

Za razliku od mnogih drugih ugovora, Ugovor o selidbi pažljivo pročitajte pre potpisivanja kako bi vam sve bilo jasno i da ne bude da je tim ugovorom zaštićena samo agencija za selidbu. Kratko i jasno.

 

Zašto agencije za selidbe ne ističu cenovnike svojih usluga na sajtu?

 

Nije teško primetiti šarolikost ponuda na veb sajtovima firmi koje se bave selidbama. Neke vešto i nevešto kriju cene a neke to namerno ističu u prvi plan. Kome se prikloniti, ili kako razmišljati u tom slučaju?

Prvo da vidimo zašto neke agencije za selidbe ne ističu detaljne cenovnike svojih usluga.

 

Prilagođavanje cenovnika uslovima tržišta

 

U vremenu u kojem živimo svaki dan donosi nešto novo drugačije. Tako je i na ovom tržištu. Cene selidbi mogu varirati bukvalno iz dana u dan zbog nekih okolnosti na koje se jednostavno ne može uticati. Da li su u pitanju saobraćajni problemi, inflacija, zakon ponude i potražnje, konkurencija i nije toliko bitno.  

Agencije se prilagođavaju i nekada prosto vuku iznuđene poteze.  Još jedan važan faktor su sve specifičniji zahtevi potencijalnih klijenata, jer obrni okreni ipak su oni primarni fokus od koga zavisi poslovanje firmi koje se bave ovim uslugama.

Iz tog razloga nije svejedno koju agenciju za selidbu odabrati, jer standardi se menjaju i one agencije koje ne žele da se uklapaju u trendove možda i ne treba da zavređuju vašu pažnju. 

Cena koštanja bilo čega pa i selidbe je važan faktor, ali ne bi smeo da bude jedini i pogotovo ne i odlučujući pri odabiru firme. 

Zašto?

Ako želite terenski auto nećete kupiti punto zato što je jeftiniji. Ima razloga za to. 

Ili postoje i drugi razlozi, ništa manje važni, a ponekad i važniji za pravilan odabir agencije za selidbu.

Jer nije svejedno koliko je agencija kojoj poveravate vaše stvari na glasu. Koliko je pouzdana, koliko ima iskustva u obavljanju te delatnosti i što je možda i najvažnije, koliko je fleksibilna u prilagođavanju vašim potrebama.

Da ne govorimo o kvalitetu opreme i vozila koja koriste pa i o obučenosti i profesionalizmu radnika koji se bave selidbama. 

Mnogo faktora, mnogo razloga da budete temeljni i pažljivi prilikom izbora agencije za selidbu.


Umesto zaključka
 

Ne zaboravite. Saveta i drugih pozitivnih iskustava nikada dosta. Možda će ovi napred navedeni pomoći da lakše odaberete onu pravu agenciju za sebe. Na taj način bi i vaša selidba protekla  bez stresa i pamtili bi je kao jedno lepo životno iskustvo.


Slike: pexels.com

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
170,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
82 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2