NekretnineBre

Ideje za dekoraciju zidova u stanu ili poslovnom prostoru

Ideje za dekoraciju zidova u stanu ili poslovnom prostoru
20
Dec
Ideje za dekoraciju zidova u stanu ili poslovnom prostoru (113)
Objavljeno 20/Dec/2023, Autor: NekretnineBre.com


Dekorisanje zidova može transformisati prostor i dodati lični pečat vašem domu ili radnom mestu. Bez obzira na to da li preferirate suptilan minimalizam ili šarenu eksploziju boja, postoji bezbroj načina da stvorite zidnu umetnost koja odražava vašu ličnost ili predstavlja sliku vašeg brenda.

Dok sa jedne strane u svom domu želite da stvorite prijatnu opuštajuću atmosferu, u radnom okruženju imate cilj da pospešite produktivnost, kreativnost i opšte raspoloženje zaposlenih. U ovom tekstu bavićemo se enterijerom, odnosno predstaviti vam ideje za dekoraciju zidova u stanu ili poslovnom prostoru.


Galerija slika – klasika koja se uvek dobro pokaže


Galerija slika je klasičan način da izložite omiljene fotografije, umetničke radove ili porodične uspomene. Kada ste u defiticitu sa idejama za dekoraciju doma, uvek možete naći inspiraciju u slikama. Postavite ih u ramove različitih dimenzija kako biste stvorili dinamičan izgled na zidu. Kada su u pitanju slike manje ili više poznatih umetnika, važno je da budu usklađene sa celokupnim enterijerom.


Dekoracija
 

Umetničko delo treba da kompletira opšti utisak o stanu uz vaš nameštaj, zavese, tepihe i druge dekorativne elemente. Vodite računa i o stilu, odnosno da li ćete imati na zidovima apstraktne slike, klasične pejzaže, portrete, mrtvu prirodu i slično. Prilagodite veličinu slika prostoru u kojem će biti postavljene. Veće slike mogu biti atraktivne u prostranim prostorijama, dok manje slike bolje deluju u manjim prostorima ili grupisane zajedno.

Kada kupujete slike za poslovni prostor, razmislite o temi ili konceptu koje želite da uspostavite. To može biti u vezi sa industrijom, vrednostima kompanije, motivacijom, zaštitom životne sredine i slično. Ako je moguće, uključite zaposlene u proces odabira slika. To ne samo da doprinosi kolektivnom identitetu, već i osigurava da svi imaju priliku da izraze svoje mišljenje o umetničkim delima koja će ukrašavati radni prostor. Ukoliko ste u mogućnosti, probajte da uspostavite saradnju sa lokalnim umetnicima kako biste podržali umetničku zajednicu i uneli autentičnost u prostor.


Tapete i stikeri za zidove


Zidne tapete su odličan način da dodate teksturu i boju prostoru u kome živite ili radite. Odaberite tapetu koja odražava vaš stil - može biti suptilni uzorak, geometrijski dizajn ili čak mural koji će postati centralna tačka vaše sobe. Možete angažovati umetnika da oslika mural na zidu ili koristiti nalepnice koje će kreirati efekat murala bez potrebe za slikarstvom.


Dekoracija zidova
 

U najbolje ideje za dekoraciju spadaju stikeri za zid. Jednostavno se postavljaju, lako se mogu skinuti, a transformišu prostor kao da su umetnici lično oslikavali zidove. Možete ih dizajnirati po svom ukusu ili kupiti unapred kreirane. Postoje stikeri za bebe i za veću decu, stikeri poput šara i murala, stikeri industrijskog dizajna za firme. Na vama je samo da smislite kako ćete ih uklopiti u svoj enterijer. Za poslovni prostor zanimljiv stiker može biti i neki citat koji dočarava vrednost kompanije, dok u vašem domu to može biti ideja u koju verujete vi i vaši ukućani.


Ogledala


Ogledala ne samo da povećavaju osećaj prostranosti, već i dodaju sofisticiranost i svetlost sobi. Postavljanje ogledala naspram prozora može povećati prirodnu svetlost i stvoriti osećaj prostranosti. Probajte da postavite ogledala različitih oblika i veličina kako biste stvorili intrigantan izgled na zidu.

Za poslovni prostor postoji jedan trik sa ogledalima. Postavljanje ogledala u prostorima između radnih mesta može stvoriti osećaj otvorenosti i povezanosti među zaposlenima. Ukoliko postavite ogledala u prostorijama za sastanke, pomoći ćete u stvaranju otvorenije atmosfere i olakšati komunikaciju.


Još neke ideje za dekoraciju zidova


Drvene police na zidovima ne samo da pružaju dodatni prostor za skladištenje, već vam omogućavaju i da eksponirate svoje omiljene knjige, ukrase ili kolekcionarske predmete. U poslovnom prostoru ove ideje za dekoraciju zidova doprineće organizaciji, estetici i funkcionalnosti. Postavite ih na nepraktične zidove ili u prostore gde je potrebno dodatno skladištenje. Ovo može biti posebno korisno u kancelarijama sa ograničenim prostorom.


Dekoracija primeri
 

Funkcionalno ili dekorativno, osvetljenje ulepšaće vaš privatni ili poslovni prostor. Zidne svetiljke ili lampe odišu toplinom i čine prostor prijatnijim.

I na samom kraju, da ne zaboravimo zelene oaze. Podjednako su važne kako za stan, tako i za poslovni prostor jer u njima provodite najviše vremena. Dodavanje biljaka na zidove može unaprediti atmosferu i doprineti boljem kvalitetu vazduha. Vertikalne bašte i viseće saksije su biće odlično rešenje za vaš enterijer.

 

Slike: https://unsplash.com/photos/white-and-black-wall-mounted-switch-4t2enEGnk9Y

https://unsplash.com/photos/assorted-wall-decors-7tOV35hnkao

https://unsplash.com/photos/white-sofa-with-throw-pillows-17NCG_wOkMY

https://unsplash.com/photos/couch-near-painting-Wp7t4cWN-68

prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi
NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
170,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
82 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2