NekretnineBre

Kako da uredite stan ako imate novog psa?

Kako da uredite stan ako imate novog psa?
29
Nov
Kako da uredite stan ako imate novog psa? (202)
Objavljeno 29/Nov/2021, NekretnineBre

Dolazak šteneta zasigurno menja živote i navike svih ukućana.

Ipak, to nije jedina stavka koja će se promeniti. Važno je da vaš dom pripremite za dolazak novog psa, prilagodite ga njegovim potrebama i kreirate komforan ambijent za sve ukućane.

Ako do sada niste imali četvoronožne ljubimce, poduhvat uređenja stana i kreiranje bezbedne i prijatne sredine za vas može biti veliki izazov. Baš zato u nastavku teksta dajemo vam korisne savete za uređenje stana svih novopečenih vlasnika ljubimaca!
 

Nabavite neophodnu opremu za zdravog i srećnog psa


Pre nego što ljubimac dođe u vaš dom, važno je da mu obezbedite svu neophodnu opremu, kako bi imao srećno i zdravo odrastanje. Pre svega, neophodno je da nabavite činije za hranu i vodu koje ćete smestiti u njegov kutak za hranjenje.

Ukoliko već imate ljubimce, ili je vaš pas plašljiv, a pomalo i hiperaktivan, dobro će vam doći kavezi za pse - prilagodljivih su dimenzija i možete ih smestiti u bilo koji deo stana kako biste psu obezbedili lični prostor i priliku da posmatra okolinu, dok se ne opusti dovoljno da je istražuje.

U skladu sa veličinom vašeg ljubimca odaberite prostran kavez koji ćete postaviti u jedan deo stana i pružiti psu sigurno mesto za boravak. Kada se već opusti, za njega nabavite ležaj ili krevetić u kome će moći da odmara tokom dana i bezbrižno spava tokom noći.

Naravno, jedan deo budžeta trebalo bi da izdvojite za preparate i opremu za negu psa kao što su šamponi, četke, češljevi i druge neophodne sitnice.

Savetujemo vam da za kupovinu odaberete pouzdan pet shop koji nudi povoljne cene i kvalitetne proizvode. Online kupovina je još jedna pogonost koju možete iskoristiti ovom prilikom, te iz udobnosti svoga doma poručiti sve artikle koji su vam potrebni!


Pas na krevetu
 

Kako da zaštitite nameštaj


Svesno ili nesvesno, psi često grizu nameštaj, grebu ga, leže na njemu, a pojedine rase i balave.

Sigurni smo da volite svog ljubimca, ali fleke i oštećenje nameštaja nisu nešto što želite da gledate svaki dan. Zato, kako biste održali nameštaj u optimalnom stanju i uživali u lepom i čistom enterijeru vašeg doma, važno je da adekvatno zaštitite određene komade.

Ovde pre svega mislimo na krevet u spavaćoj sobi, kao i na garniture, sofe i fotelje u dvevnom boravku. Kako bi vam održavanje bilo lakše, a stan izgledao estetski primamljivo, naš predlog je da odaberete prekrivače koji će se uklopiti u ostatak enterijera, a stolice zaštitite mekanim perivim jastucima.

Za svoj dom odaberite prekrivače koji dolaze u istim nijansama, kako bi vaš životni prostor uvek izgledao uredno. Takođe, važno je da uspostavite određena pravila sa ljubimcem, te ga naučite da zna gde sme, a gde ne sme da spava i odmara tokom dana.

Jedan kutak u stanu izdvojite za njegove činije za hranu koje možete postaviti na podlogu, a jednu fioku ili pregradu u ormariću ostavite za neophodnu opremu za psa.


Bezbednost i praktičnost - najvažnije stavke za vlasnike ljubimaca koji žive u stanu


Prilikom usvajanja ili kupovine ljubimca, od ključnog je značaja da prostor uredite tako da bude bezbedan za vas, ali i za psa. Trebalo bi da obratite pažnju na nameštaj koji može da ga ugrozi kada se srećno zatrči da vam skoči u naručje ili se igra sa omiljenom igračkom. Oštri ćoškovi i stakleni komadi nameštaja posebno su rizični za vesele štence, ali i odrasle pse.

Isto tako, ako u vašem stanu postoje figurice od stakla, ili su svuda izloženi lomljivi predmeti, vreme je da im pronađete drugo više mesto u stanu.

Ukoliko u stanu nemate tepihe, biće vam od velike koristi da ih nabavite, budući da će umanjiti učestalost navike koju psi neretko stiču - grebanje parketa. Neka kutak koji ste opremili za psa bude u blizini vašeg omiljenog mesta za sedenje. Na taj način, on će se uvek osećati sigurno i bezbedno u svom domu.

U slučaju da ipak dođe do stresa i nervoze kod psa, pomoći će mu igračka koja će ublažiti njegovu eventualnu agresivnost i potrebu za grickanjem kablova i nameštaja.

Ako imate niske prozore u stanu, ne zaboravite da ih zatvorite kada nisu pod nadzorom, ili redovno držite mrežicu za komarce spuštenom, kako pas ne bi došao u iskušenje da skoči. Vrata stana nemojte ostaviti otvorenim, jer za svega nekoliko sekundi vaš veseli ljubimac neprimetno može izaći iz stana.


Održavajte životni prostor urednim


Kada ste u potpunosti uredili prostor u skladu sa vašim potrebama i potrebama ljubimca, posao se tu ne završava.

Ako želite da postanete vlasnik psa, važno je da znate da vas očekuje redovno sređivanje i brisanje strana, kako bi sredina u kojoj živite uvek bila uredna i zdrava. Ukoliko biste posao čišćenja da svedete na minimum, preporučujemo vam da odaberete psa koji se ne linja poput jazavičara, maltezera, bišona i drugih rasa čije opadanje dlaka ćete jedva primetiti.

Kako bi vam stan uvek bio u dobrom stanju, važno je da redovno brišete sve površine na koje pas ima naviku da skače, dlake sa kreveta i njegovog ležaja redovno usisavate, a prekrivače perete.

Brisanje parketa i usisavanje su kućni poslovi koje ćete češće raditi, kao i brisanje prašine, s obzirom na to da se pseće dlake mogu svuda zavući.

Iako uređenje stana, a potom i njegovo redovno održavanje mogu da budu veoma naporni, ljubav koju će vam vaš novi ljubimac pružiti brzo će izbrisati sve napore koje ste uložili!

 

Slike: www.pexels.com

 

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
36,500 €
Prodaja / Zastupnik
Tvrđava nekretnine
26 m2