NekretnineBre

Kako obezbediti vozilo od krađe

Kako obezbediti vozilo od krađe
26
Dec
Kako obezbediti vozilo od krađe (892)
Objavljeno 26/Dec/2019, NekretnineBre

Malo onih koji imaju svoje automobile može i da ih garažira, odnosno zaštiti u garaži, kako od atmosferilija tako i od otuđenja. Svedoci smo da je broj krađa u porastu, pogotovo u velikim gradovima. Pojedinci i firme kojima su vozila jako bitna za poslovanje, na primer rent a car agencije moraju da posebno vode računa o svojim vozilima. Pogotovo u slučajevima kada se vozila koriste u više zemalja.

Kako se prilagoditi?

Šta uraditi kako bi zaštitili svoje vozilo? Mnogi bi rekli osigurajte vozilo. I to ful kasko i rešili ste najveći deo problema. Naravno da je to jedan od dobrih načina da ne razmišljate o vašem ljubimcu na četiiri točka. Ali oni koji su prošli kroz procedure povratka vozila koje im je ukradeno preko osiguranja znaju koliko je to mukotrpan proces. Pogotovo je to problem kod rent a car agencija vrše najam vozila jer oni koji izanjmljuju vozila idu i preko granica.

Možemo li zaštititi vozila na neki drugačij način? Rešenje postoji. A za korisnike Interneta ono je baš na dohvat ruke.


GPS uređaji za praćenje vozila


Tehnologije nezadrživo napreduju i postaju sve dostupnije i običnim građanima. GPS uređaji za praćenje vozila se mogu nabaviti i u Srbiji po prihvatljivim cenama na lpraćenje osoba ili vozila se danas veoma jednostavno i lako primenjuje. I evo otkrićemo veliku tajnu da su u pitanju uređaji poznati kao gps tracker-i a osnovna im je namena lociranje vozila.

I naravno, tržište ovih uređaja postaje sve veće i na našim prostorima. Proizvođači i uvoznici se takmiče u ponudi modela uredjaja, koji se mogu razlikovati po dimenzijama, ali pre svega po kvalitetu i funkcijama koje mogu da realizuju.
 

Najvažnije karakteristike uređaja za praćenja vozila


Za krajnje korisnike posebno važna karakteristika prilikom odabira gps tracker-a je njegova preciznost lociranja. Veća preciznost lociranja (do nekoliko metara) čini prevagu jendih modela u odnosu na one čija je preciznost manja (stotine metara ili kilometar).

Naravno, pored kvaliteta i pouzfanosti uređaja sa stanovišta korisnika jako je važna cena, odnosno odnos cena kvalitet. Ako se pitate da li postoje uslovi da se ovi uređaji koriste u Srbiji dobra vest stiže. Ovi uređaju se itekako mogu koristiti na našim prostorima jer je Srbija skoro u potpunosti pokrivena signalom mobilne telefonije. A to je preduslov za korišćenje gps tracker-a.

Ono što će vam svi prodavci reći je da su osnovni preduslovi za željeno dejstvo uređaja pokrivenost signalom mobilne mreže. I još jedna bitna stavka. Uređaj mora da prima signal od najmanje tri satelita da bi on sam mogao da precizno određuje svoju lokaciju.


Šta treba znati o gps tracker-ima?


Nisu savršeni uređaji i ne rade ako postoje bitne smetnje, odnosno fizičke prepreke. Tu se pre svega misli na prepreke  iznad uređaja na pogledu ka nebu koji mogu da ometaju prijem gps signala. Samim tim uređaj ne može da vrši svoju osnovnu funkciju a to je lociranje. Postoji još situacija i okolnosti koje se negativno odražavaju na rad ovih uređaja kao što su visoke zgrade, uske ulice, tuneli.

Ipak, ako ste rešli da imate gps tracker za svoje vozilo ove okolnosti vas neće sprečiti da ga ugradite u svoje vozilo.


Kako se koriste ovi uređaji?


Jednostavno. Postoje modeli za ugradnju u vozila kao i oni koji se postave vozilo bez ugradnje. Naravno, i je dan i drugi model rade svoju osnovnu funkciju a to je gps praćenje. Ne sumnjamo da ste prepoznali koji uređaji su bolji.

I na kraju, da li se isplati postaviti iili ugraditi uređaje za gps praćenje u vašeg četvorotočkaša? Procenite sami. Možda je cena danas odlučujući faktor pri donošenju odluke ali ako ste posebno vezani za svoj automobili onda ćete sigurno naći sredstva da i na ovaj način obezbedite svog ljubimca.

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
54,000 €
Prodaja / Zastupnik
Tvrđava nekretnine
60 m2