NekretnineBre

Kako sami da dekorišete novi stan - saveti i ideje

Kako sami da dekorišete novi stan - saveti i ideje
12
Mar
Kako sami da dekorišete novi stan - saveti i ideje (490)
Objavljeno 12/Mar/2022, Autor: NekretnineBre.com

Napuštanje porodičnog doma i osamostaljivanje predstavlja značajnu prekretnicu u životu svakog od nas.

Useljenje u novi stan predstavlja uzbudljiv, ali u isto vreme i stresan period života. Uvek postoji šansa da vaše zamisli i ideje ne ispadnu onako kako ste planirali pa i da se čitav proces useljenja oduži na nekoliko meseci, i to vrlo često ne vašom odlukom.

Kada se konačno završe grubi radovi, sledi onaj najlepši deo useljenja - dekoracija stana.

Kako bi vam što više pomogli u toku samog procesa opremanja stana, sa vama delimo nekoliko ideja i saveta kako sami da dekorišete stan i učinite ga najlepšim kutkom za život.


#1 Odredite paletu boja koje će krasiti vaše zidove


Prvi korak ka opremanju stana predstavljaju zidovi, odnosno odabir boja i krečenje zidova u čitavom stanu.

Kada je reč o odabiru boje zidova, obično se savetuje da boje birate spram nameštaja kako bi se na kraju sve idealno uklopilo. O usklađenosti zidova i nameštaja najviše treba da razmišljate ukoliko birate tamnije boje zidova, međutim ukoliko se odlučite za neke svetlije tonove i nijanse, imaćete potpunu slobodu oko izbora boje nameštaja.

Osim toga, odabirom svetlijih boja vizuelno otvarate prostor i činite da izgleda većim.

Kako vam zidovi ne bi bili skroz prazni i jednolični, na neke delove možete postaviti i foto tapete koje će dodatno oplemeniti vaš prostor. Dodatno, da biste uneli toplinu u vaš dom, zidove možete dekorisati slikama bilo to porodičnim ili umetničkim slikama, a koje će se savšeno uklopiti uz ostatak enterijera.

Mali dekorativni detalji mogu u potpunosti promeniti izgled vašeg stana i učiniti da on estetski još lepše izgleda, te savetujemo da obavezno posetite prodavnice kućne dekoracije u Novom Sadu, Beogradu ili bilo gde da se nalazite kako bi vaš stan doveli do savršenstva. Ukoliko niste maštoviti ili nemate ideju na koji način da dekorišete vaš dom, a da na kraju sve to izgleda smisleno, danas nam je srećom svima dostupan internet na kojem možete naći brojne ideje za dekorisanje stana i primeniti ih u vašem.


Cveže u kući
 

#2 Birajte funkcionalan nameštaj


Kada je reč o izboru nameštaja za vaš novi stan ili kuću, važno je biti pažljiv prilikom kupovine - pre birajte kvalitetan komad nameštaja koji će vas poslužiti dugi niz godine, nego komad nameštaja koji samo da oko izgleda lepo, a koji vam neće obezediti glavnu funkciju, da vam bude udobno.

Ljudi često pogreše pa dnevnu sobu nagomilaju nameštajem gde na kraju dobijate potpuno nefukcionalan prostor u kojem jedva i da imate mesta da se okrenete.

Izbor nameštaja je zaista velik - od dvoseda, troseda, garniture različitih boja i dezena za svačiji ukus, ali ono na šta biste trebali da obratite pažnju prilikom kupovine ovakvih komada jeste njihov kvalitet, udobnost i izdržljivost budući da nameštaj kupujete sa namerom da vam traje dugi niz godina.


#3 Akcenat na osvetljenje stana


Jedna od najvažnijih odlika svakog enterijere jeste osvetljenje od kojeg izgled vašeg stana mnogo zavisi.

Sve veća pažnja naravno poklanja se prirodnom svetlu, bez velikih, čvrstih zavesa koje će sprečiti ulazak prirodnog svetla, međutim nekada to nije moguće zbog same građevine u kojoj se stan nalazi.

Umesto prirodnog svetla, akcenat se premešta na veštačko osvetljenje u vidu svetiljki, lampi, plafonjera i popularnih led sijalica.

Odabir osvetljenja utiče na prozračnost stana, stoga je savet da prilikom odabira osvetljenja obratie pažnju na jačinu samog svetla kao i tona. Rasveta u vašem domu, osim njena glavne funkcije ima i estetsku pa tako pažljivim odabirom rasvete možete postići da vaš stan zgleda još lepše, toplije, modernije.

Posebna pažnja poklanja se osvetljenju dnevne sobe, budući da je ono uglavnom najveća prostorija te je potrebno odabrati rasvetu koja će moći da pokrije čitavu prostoriju. U dvevnoj sobi najčešće su pristutni veliki lusteri ali i dekorativne zidne svetiljke koje imaju za cilj da istaknu određene detalje u prostoriji.


#4 Oplemenite prostor biljkama


Unošenjem biljaka u stan ulepšavamo naš prostor, oplemenjujemo ga ali i činimo čistijim i zdravijim mestom. Osim što cveće izgleda dekorativno, da li ste znali da ono doprinosi i čišćenju vazduha i olakšava disanje?

Biljke apsorbuju čestice koje zagađuju životni prostor, a ukoliko budete vodili računa o njihovoj pravilnoj nezi, poboljšaćete i kvalitet vazduha u stranu. Prema rečima stručnjaka, na svakih 9 kvadratnih metara potrebno je staviti po jednu biljku, iz čega zaključujemo da je za stan prosečne kvadrature potrebno 6,7 biljaka.

Zeleno bilje najviše se uklapa u svaki prostor, međutim prilikom kupovine biljaka raspitajte se o njihovoj nezi. Ako niste neki baštovan birajte biljke koje nisu zahtevne, i koje je nije potrebno zalivati svakodnevno kako ne biste imali previše posla oko njihove nege.

Jedna od takvih bilja koja ne zahteva puno pažnje je kaktus. Uz dekorativnu saksiju kaktus može vrlo lepo estetski izgledati, a poznato je i da nekoliko vrsta kaktusa može da raste u jednoj saksiji, što vam daje slobodu u njihovom dekorisanju.

Ovo su bile neke od naših ideja koje možete iskoristiti kada budete opremali vaš stan. Nadamo se da vam je ovaj tekst pomogao, ili bar malo olakšao ukoliko se trenutno nalazite u procesu uređenja, odnosno dekorisanja vašeg doma.


Slike:
Izvor: https://unsplash.com/photos/6CJg-fOTYs4
Izvor: https://unsplash.com/photos/NwBx723XaHw

 

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
152,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
69 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2