NekretnineBre

Kako se spakovati za selidbu?

Kako se spakovati za selidbu?
28
Jul
Kako se spakovati za selidbu? (767)
Objavljeno 28/Jul/2020, Autor: NekretnineBre.com

Ako vam predstoji selidba, nadamo se da ste svesni obima posla koji selidbe zahtevaju. Iako na prvi pogled može biti jednostavno, tek kada počnete da se pakujete shvatite da uopšte nije tako.


Kako se uopšte spakovati za selidbu?


Tako jednostavno, a tako suštinsko, važno pitanje, od koga zapravo zavisi čitav tok selidbe. Ukoliko ne obavite ovaj korak pakovanja adekvatno, to automatski utiče na kvalitet selidbe, na način utovara, na to koliko ćete transportnih vozila koristiti, i slično. Zato ispoštujte nekoliko bitnih koraka prilikom pakovanja i vaša selidba neće biti ni naporna, ni stresna koliko ste mislili da će biti.

Ono što je važno pre samog početka jeste da napravite plan kako ćete pakovanje obavljati, odnosno koje prostorije ćete prvo spakovati. Potrebno je da nabavite dovoljno materijala za pakovanje, kao što su kutije, lepljive trake, folije, kako vam ne bi zalihe nestale u sred pakovanja.

Kada krenete sa pakovanjem najbolje je da grupišete stvari prema tome u kojoj će vam se prostoriji nalaziti u novom stanu ili kući. I važno je da dobro obeležite kutije, velikim slovima na vidnom mestu, šta se u kutiji nalazi i da li kutija zahteva posebno rukovanje, kao na primer kada se u njoj nalazi posuđe, stakleni ukrasi, umetnička dela, i slični predmeti koji zahtevaju pažljivo rukovanje.

I takođe naglasite koja je strana kutije gore, koja dole. Ovo je vrlo važno da se ne bi dogodilo da u toku selidbe vaše stvari budu polomljene i uništene, nakon čega vas ne može spasiti i otkup automobila koji imate, da sakupite novac za nove stvari. I na kutijama napišite u koju prostoriju kutija ide, tako da osobe koje rade istovar mogu odmah kutiju uneti u odgovarajuću prostoriju.

Da biste uštedeli na prostoru prilikom pakovanja u kutije, možete osetljive predmete uviti u krpe, delove garderobe, peškire i slično, sve one tkanine koje inače nosite sa sobom, a koje mogu pomoći da se ublaži trenje između različitih proizvoda u kutijama.

Sve šuplje predmete (kao što su na primer šerpe, plastične kutije, i slično) možete napuniti nekim manjim predmetima i tako ih dodatno zaštititi. Obavezno predmete koji imaju poklopce i koji se otvaraju dodatno zaštititi lepljenjem poklopaca za predmet. I vodite računa da ne pretovarite kutije, da ne bi bile preteške, jer može da se dogodi da se karton pocepa.

Zato u kutijama kombinujte predmete koji su teški i lakše predmete, kako bi se napravio odgovarajući balans, da bi kutije izdržale nekoliko pomeranja prilikom selidbe.

Ako vam i dalje posle ovih saveta selidba zvuči komplikovano, imamo rešenje i za tu situaciju. Uvek možete angažovati agenciju za selidbe, koja u svojoj ponudi ima brojne usluge, pa tako i uslugu pakovanja. Tako rešavate sve brzo i jednostavno.

Danas praktično ne postoji usluga za koju ne možete da pronađete podršku u nekoj agenciji, bez obzira da li je reč o selidbi, da li je u pitanju prevoz robe, možda otkup automobila Beograd je mesto gde postoji velika ponuda svih usluga i verujemo da svako za sebe može da pronađe ono što mu odgovara u datoj životnoj situaciji.

Završeno pakovanje je pola selidbe, zato se tome posvetite ili pronađite nekoga ko će to uraditi umesto vas i smatrajte da će vaša selidba biti uspešna.

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
152,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
69 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2