NekretnineBre

Koji je najbolji sprat za kupovinu stana u Novom Sadu?

Koji je najbolji sprat za kupovinu stana u Novom Sadu?
02
Oct
Koji je najbolji sprat za kupovinu stana u Novom Sadu? (1025)
Objavljeno 02/Oct/2020, Autor: NekretnineBre.com


Stanovi koji se u Srbiji nalaze na višoj spratnosti na žalost nisu popularni na ovim prostorima, a to znači i u Novom Sadu. Cena stanova na višim spratovima u Novom Sadu je zbog toga znatno manja, nego cena stanova koji se nalaze na nižim spratovima.

Međutim potencijalni kupci ne razmišljaju o prednostima života u stanovima koji se nalaze na poslednjim spratovima zgrada. Pre svega mislimo na vazduh koji je čistiji samim tim i zdraviji za život, a o pogledu koji se pruža iz tih stanova mislimo da ne treba puno pisati. Treba naravno napomenuti i da se buka koja dopire sa ulice, znatno manje čuje u stanovima na višim spratovima.

Postoje uvrežena mišljenja od ranije da stanovi u Novom Sadu na gornjim spratovima imaju problem zbog mogućeg kvara lifta. Slažemo se da je to bio evidentan problem stanara na višim spratovima, međutim to je bio problem u nekim prošlim vremenima. Sada se liftovi redovno održavaju i o tome brinu upravnici zgrada. Selidba stana ili promena nameštaja više nije razlog za paniku zbog lifotva već najnormalnija stvar.


Stanovi koji se nalaze na višoj spratnosti nisu najpopularniji na ovim prostorima!


Agenti koji se bave prodajom nekretnina, često pokušavaju animirati potencijalne kupce da ipak pogledaju neki stan koji se nalazi na višim spratovima. Zanimljivo je da se dešava da kupci koji su decidirano rekli kako neće da pogledaju neki stan na nekom višem spratu, čak kupe stan upravo na nekom gornjem spratu zgrade.

Jasno je da su ipak odlučili da kupe taj stan pre svega jer im se dopao raspored, prodajna cena, a verovatno i pogled iz stana, tako da to što se njihov stan nalazi na nekom višem spratu, više nije bio problem.


Stan najbolji sprat kupovina
 

Potencijalni kupci stanova, izbegavaju pogledati stan koji je okrenut na severnu stranu. Obično se razmišlja o tome kako je severna strana zimi hladnija, ali se ne razmišlja o tome da skoro sve zgrade u Novom Sadu imaju centralno grejanje. To znači da će stanovi na višim spratovima, ali i oni koji su okrenuti na severnu stranu, ipak biti dobro zagrejani. A potpuno je jasno da je u stanovima koji su okrenuti ka severu i koje se nalaze na višim spratovima, tokom letnjih vrelih dana znatno svežije, a to znači i prijatnije.


Kupci stanova u Novom Sadu izbegavaju da pogledaju stan koji je okrenut na sever!


Koliko će vlasnika stana koštati zimi grejanje ne zavisi od spratnosti stana, nego od kalorimetara koji precizno mere potrošnju. U Srbiji se znatno teže prodaju stanovi koji su odmah ispod ploče, ali je to na neki način prednost, jer je cena takvog stana po kvadratu znatno niža. Ravan krov se uvek može sanirati, a još ako promenite staru stolariju i postavite novu, neće viši biti problema svakodnevnog stanovanja ispod ploče. Sve ovo važi i za život tokom vrelih letnjih dana, jer ako postavite klimu, rešavate problem vrućine.

U zgradama novijeg datuma, investitori daju garanciju na nekretninu i ako se pojavi neki problem, oni su dužni da u što kraćem roku taj nedostatak saniraju. Pozicija zgrade zavisi direktno od urbanističkog plana i jasno je da stanovi neće baš uvek moći gledati na jug, jer upravo pogled iz stanova na južnu stranu je i najtraženiji od strane klijenata.

Smatra se ako licencirani agent klijentu koji je rekao da neće da pogleda stan na višim spratovima, ipak takav stan pokaže to se smatra velikim uspehom agenta. Ako kasnije klijent ipak i kupi stan na višim spratovima, zadovoljstvo je još veće.


U novogradnji investitori daju garanciju na nekretninu!


Može se reći kako čak 99% kupaca u Novom Sadu, zahteva da kupi stan od drugog do četvrtog sprata. Za ove kupce najčešće nije bitan raspored i održavanost stana, ali zato prodavci stanova na ovim etažama zbog velike traženosti od strane kupaca, svoje stanove mogu i znatno skuplje prodati.

U saradnji potencijalnog kupca i agenta koji se bavi prodajom nekretnina, najvažniji je prvi sastanak. Na samom početku se mogu razmeniti mišljenja i saznati koje su želje kupca. Nakon toga agentu je lakše, jer može kvalitetnije da odreaguje i ponudi nekretninu koja bi kupca mogla i zainteresovati za kupovinu.


Čak 99% kupaca u Novom Sadu zahteva da kupi stan od drugog do četvrtog sprata!


Ako ste rešili da uđete u proces kupovine stana, predlažemo da ne lutate u svojim razmišljanjima, već da odmah pozovete renomiranu agenciju za nekretnine. Licencirani i iskusni agenti će vam sasvim sigurno pomoći u odluci koju nekretninu da kupite i na kom spratu.

I na kraju, jedno malo pitanje. Koji je Vaš omiljeni sprat za stanovanje?

 

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
699,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
257 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2