NekretnineBre

Neophodni alati koje svaki muškarac treba da ima

Neophodni alati koje svaki muškarac treba da ima
05
Dec
Neophodni alati koje svaki muškarac treba da ima (664)
Objavljeno 05/Dec/2020, Autor: NekretnineBre.com

Svakom pravom muškarcu kako bi održao svaku stvar u svom domu u nekom perfektnom stanju potrebni su određeni alati. Šta vam je sve potrebno od osnovnog alata za održavanje jednog domaćinstva?

Ukoliko i vi kada ste u škripcu pozajmljujete alat od komšija i prijatelja kako bi popravili sitne kvarove po kući ili sanirali ozbiljnije probleme znate koliko to ume biti neprijatno. Možda je vreme jednom za svagda stati na put toj lošoj navici. Osnovni alat za domaćinstvo ne iziskuje previše novca, za svega par hiljada dinara nećete morati da trčkarate za svaku sitnicu kod komšije ili da moljakate prijatelje I rodbinu. Alati za kuću treba da budu ekonomični ali i kvalitetni kako bi vam potrajali duži niz godina!


Koje sprave i alate podrazumeva jedan dobar set?


Jedan kvalitetan set alata spasiće vas muka kada se dogodi kvar, u svakom trenutku bićete spremni da reagujete adekvatno i popravite kućne uređaje i izvršite sitnije prepravke! Najekonomičnija varijanta kupovine jeste set koji u sebi ima alate za kuću koje bi, kada bi kupovali pojedinačno, platili mnogo više. Uz to pojedinačna kupovina često nema garanciju, dok se uz kvalitetan set ona uglavnom dobija!

Pri kupovini seta alata dobićete ga u koferu, koji je praktičan i možete ga nositi svugde sa sobom. Svaka sprava ima svoje mesto, tako da se ne ošteti prilikom transporta ili izgrebe. E sad, pravo pitanje je šta je muškarcima neophodno od alata? Šta je ono što svako treba da poseduje? Pa da krenemo redom.


Francuski ključ


Francuski ključ zatrebaće vam kada slavina u kupatilu procuri. Ponekad voda počne da šiklja tako da nemate vremena da odete do komšije i zamolite da vam pozajmi alat! Dakle, nema šale, francuski ključ je neophodna sprava koju treba da ima svaki muškarac pri ruci.

Na žalost sa vodovodnim cevima nikad ne možete biti sigurni, a francuski ključ će vam omogućite da sanirate problem potpuno sami.


Čekić


Kada birate čekić, ako to nije u nekom setu, birajte onaj u srednjoj dimenziji. Srednja dimenzija čekića je preporučljiva jer njime možete zakucati ekser u dnevnoj sobi kako bi postavili sliku, napraviti kućicu za psa itd.

Ukoliko se nogica kreveta razdrmala u par poteza ćete rešiti problem. U domu sa malom decom je uvek dinamično tako da uvek nešto klima i škripi.


Testera za metal i drvo


Testera za metal i drvo je sastavni deo gotovo svakog kvalitetnog seta alata, bez nje ne pristajte na kupovinu! Ona će služiti dugi niz godina prilikom uređenja dvorišta, za različita seckanja i reckanja, skraćivanja i prekrajanja starog nameštaja. Možete zaviriti u svoj kreativni duh i od starih paleta praviti zanimljiv nameštaj za svoje dvorište. Dobro će vam poslužiti i za različite školske projekte.


Klešta


Određeni setovi sadrže nekoliko vrsti klješta, a birajte ih u zavinosti sa vašim potrebama odnosno potrebama domaćinstva! Ovo je zaista neophodan deo alata, uvek se u kući treba nešto zavrnuti, preseći, zategnuti i td.


Šrafovi u tri dimenzije


Vrata kuhinjskih elemenata otvaraju se po nekoliko puta dnevno, tako da šrafovi vremenom popuste. Naravno kuhinja nije jedino mesto u kući koje se klimata i na kom je potrebno zameniti šraf. Uvek imajte pri ruci šrafove u nekoliko različitih dimenzija, da se ne desi da za jedan šraf morate ići u nabavku. Zato mislite o njima na vreme!

A čime ćete ih zavrnuti?


Obični šrafcigeri i nastavici za njih


Uz šrafove u nekom kvalitetnijem setu dobijate šrafcigere u različitim veličinama, tako da sa njima možete izvršiti sitne kućne popravke ali i sanirati manje kvarove na kolima.

Trudite se da alat koji odaberete bude kvalitetan, nemojte da vam cena bude jedina odrednica pri kupovini šrafcigera jer ćete njih najviše koristiti!


Skalpel


Skalpel će dame koristiti da iseku papir ili kada dođu iz prodavnice otvore plastično pakovanje proizvoda. Vama će biti na usluzi prilikom sitnih popravki u dvorištu, tako da ne tupite kuhinjske noževe.

Naveli smo pojedinačno alate, jer kada se ode u prodavnicu i kada se susretnete sa nizom proizvoda i alata zaboravićete na osnovu! Nemojte kupiti bilo šta, najpre proverite da li set sadrži, navedenu, kompletnu osnovu koja je neophodna u domu. Ukoliko ste radoholik i volite da vam sve bude pod konac, set navedenih alata je nešto što ćete svakodnevno koristiti.


Da li vam je potreban još neki alat?


Ukoliko posedujete dvorište potreban vam je dodatni alat, kako bi ga održali urednim. Kada kažemo urednim najpre mislimo na travnjak za koji je potrebna motorna kosačica. Danas je za veće površine trave, odnosno velika dvorišta, muškarcima omiljen trimer.

Jednostavniji je za upotrebu i pritom ne morate da se saginjete, već u stojećem položaju trimerom kosite deo koji vam odgovara potpuno ispravljenih leđa, i uz to opušteni. Za neke ozbiljnije popravke trebaće vam i set ključeva, bušilica, brusilica, ubodna testera.

Uživaćete u svakom danu pred vama i više neće moći da vas iznenadi ni jedan kvar- dočekaćete ga spremni!

 

 

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
81,000 €
Prodaja / Zastupnik
Tvrđava nekretnine
49 m2
Nekretnine
179,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
78 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2