NekretnineBre

Pakovanje za selidbu – saveti iskusnih

Pakovanje za selidbu – saveti iskusnih
26
Mar
Pakovanje za selidbu – saveti iskusnih (708)
Objavljeno 26/Mar/2022, Autor: Jelena Todorović

Pakovanje za selidbu je najduži deo ovog procesa. Oduzima najviše vremena ali, kao što sigurno znate, dobra priprema je pola obavljenog posla. A da biste ovaj deo obavili lakše, poslušajte savete nekih od iskusnih korisnika agencije za selidbe. Uz ove trikove, spakovaćete se brže, a vaše stvari biće bezbedne. Pa, da počnemo…

 

# Ostavite odeću na vešalicama
 

Odeca na vesalicama

 

Odeću iz ormara, okačenu na vešalice, grupišite tako što ćete povezati vešalice gumicom za tegle, pa umotati u velike kese za smeće, ili u futrole za nošenje garderobe, ako ih imate. Tako će vaša odeća ostati čista i ispeglana, pa ćete je u novom stanu samo vratiti u ormar.

 

# Ne praznite fioke komoda

 

Nema potrebe da vadite stvari koje su spakovane u fioke. Izvadite cele fioke i umotajte ih u plastičnu foliju. Tako spakovane, naslažite ih jednu na drugu i ostavite da sačekaju radnike agencije za selidbe, koji će ih odneti u kamion.

A ako komoda sama po sebi nije preteška, možete ostaviti fioke na mestu, a celu komodu uviti u foliju. Tako ćete na novoj adresi imati manje posla prilikom raspakivanja stvari.

 

# Ostavite svoju posteljinu, peškire i druge mekane materijale za pakovanje

 

Posteljina za pakovanje

 

Umotajte mekim tekstilnim materijalima lomljive stvari kao što su čaše, tanjiri, vaze, lampe, itd, da biste ih sačuvali prilikom preseljenja na novu adresu. U tu svrhu, takođe, možete koristiti i čarape, u koje možete smestiti čaše, sitne figurice od lomljivih materijala, pepeljare, činijice i slično.

Isto važi i za pribor za jelo, a posebno noževe i ostale oštre predmete, koje možete umotati u kuhinjske krpe, pa pričvrstiti gumicom za tegle. Ili ih spakovati u rukavice za vađenje vrućih posuda iz rerne, da se prilikom selidbe neko od radnika ne bi povredio.

 

Pakovanje lomljivih stvari

 

# Spakujte kofere


Današnji koferi uglavnom imaju točkiće i ručku za vuču, pa u njih možete smestiti neke teže stvari. Koristite ih za pakovanje teških posuda za serviranje, knjiga, muzičkih diskova, ploča i sličnog.

 

# Koristite prazne saksije, korpe i posuđe za selidbu sitnica
 

Saksije za pakovanje

 

Umesto da trošite dodatne kutije za male kuhinjske predmete poput začina i sitnih aparata, napunite njima svoje velike šerpe, lonce i druge predmete koji se mogu zatvoriti. Uštedećete mnogo prostora.

 

# Umotajte napunjene posude u plastičnu foliju kako se ne bi prosule


Folije za pakovanje

 

Sprečite prosipanje u transportu tako što ćete pričvrstiti poklopce sapuna, šampona i ostalih sredstava za higijenu i čišćenje, kao i drugih tečnih predmeta koji bi izlivanjem napravili štetu na vašim stvarima. Folija je čudo!

 

# Nalepnice u različitim bojama


Nalepnice u bojama

 

Uštedite sebi vreme označavanjem kutija, tako što ćete na svaku zalepiti nalepnicu u određenoj boji. A boje podelite tako da svakoj sobi dodelite jednu. Na taj način ćete moći brzo da identifikujete šta gde treba da ide, i nećete morati da pretražujete sve kutije ako vam nešto zatreba pre nego što se raspakujete.

 

# Slikajte sadržaj svake kutije, pre nego što je zatvorite

 

Snimite unutrašnjost svake kutije pre zatvaranja u slučaju da se kasnije ne sećate gde vam se šta nalazi. Iako nećete snimiti svaku stavku posebno, ovo vam kasnije može mnogo pomoći, jer ćete imati određenu predstavu o tome šta u kojoj kutiji možete pronaći.

 

# Snimite zadnju stranu televizora


Zadnja strana televizora

 

Za mnoge od nas, ta šuma kablova je uvek problem. Da se ne biste mučili šta se kako povezuje, snimite zadnju stranu televizora dok još ne povadite kablove iz njega, pa ga tek onda spakujte. Isto važi i za ostale aprate koje posedujete, poput muzičkih uređaja, stonih računara, itd. Kada je tehnika u pitanju, nismo svi vični, a naročito ako to ne radimo često, pa je zato dobro olakšati sebi tako što ćete snimiti, pa onda tačno znati gde koji kabl ide.

 

# Ostavite malu torbu ili kofer za osnovne stvari


Mali kofer za pakovanje

 

Spakujte malu torbu ili kofer sa stvarima koje vam mogu zatrebati tokom selidbe ili čim se uselite u svoj novi dom. U nju stavite važne dokumente, lekove, punjače telefona, osnovni toaletni pribor, malo čiste odeće, i slično.

 

I za kraj…


Pakovanje za selidbu kutije


Ma koliko se puta u svom životu selili, selidba je uvek stresna, i verovatno ćete u nekom momentu imati osećaj kao da ste nešto zaboravili. Nažalost, to je neminovnost. Ali, uz dobru pripremu, stres ćete svesti na minimum. Nadamo se da će vam ovi saveti biti od koristi.


Srećna vam selidba!

 

Autorski tekst: Jelena Todorović

 

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
152,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
69 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2