NekretnineBre

Ponuda kuća u Petrovaradinu

Ponuda kuća u Petrovaradinu
29
Nov
Ponuda kuća u Petrovaradinu (555)
Objavljeno 29/Nov/2020, Autor: NekretnineBre.com

Petrovaradin je u poslednje vreme postao izuzetno interesantan na tržištu nekretnina, a agencije iz Novog Sada su ovaj momenat spremno dočekale, jer postoji odlična ponudu kuća u ovom gradu.

U prošlom vremenu Petrovaradin nije bio interesantan potencijalnim kupcima, jer je veliki broj njih odlazak preko Dunava u ovaj grad smatrao odlaskom u neku sasvim drugu dimenziju. Situacija na tržištu nekretnina se promenila, tako da su skoro sve slobodne lokacije za gradnju u Novom Sadu iscrpljene.


Petrovaradin je u poslednje vreme doživeo pravu ekspanziju gradnje novih objekata!


Zbog manjka slobodnih lokacija za izgradnju stambenih zgrada u Novom Sadu, Petrovaradin se pokazao kao izuzetno interesantna lokacija na tržištu nekretnina. Petrovaradin je trenutno velika teritorija i pruža sjajne mogućnosti za izgradnju novih objekata namenjenih stanovanju. Ovaj momenat su prepoznali urbanisti, ali i brojni investitori pa ovih dana duž glavne ulice u Petrovaradinu možete videti brojne lokacije na kojima se grade nove zgrade.

Osnovna razlika života jedne porodice u kući za razliku života u stanu u Petrovaradinu je određeni vid slobode i privatnosti. Jasno je i to da je život u kući znatno skuplji nego život u stanu, jer da bi se podigao nivo kvalitetnog stanovanja u kući, puno toga se mora privesti nameni. Stanari u stambenim zgradama sve probleme u vezi kvarova i drugih nedostataka, rešavaju putem skupštine stanara. To znači da stanari zajednički učestvuju u finansiranju nastalih troškova recimo popravke krova ili ulaznih vrata, dok vlasnik kuće sve kvarove i nedostatke u svojoj kući finansijski sam mora rešiti.

Oni delovi Petrovaradina koji urbanističkim planom nisu predviđeni za kolektivno stanovanje, izuzetno su interesantni za one porodice koje žele živeti u kući. Kuće koje su u ponudi na prodaju uglavnom poseduju od 100 do 500 kvadratnih metara, a placevi koji tim kućama pripadaju poseduju od 500 do 800 kvadratnih metara
placa.


Petrovaradin se pokazao kao izuzetno interesantna lokacija za izgradnju stambenih objekata!


Investitori kupuju stare ili ruševne kuće duž glavne ulice u Petrovaradinu i na tim lokacijama grade nove zgrade. Zanimljivo je kako prodajne cene starih i ruševnih kuća ponekada mogu biti znatno veće od prodajnih cena novijih kuća. To je jednostavno objašnjivo, jer investitor ne kupuje kuću zbog njenog izgleda, već zbog kvalitetne i isplative lokacije.

Četvoročlanoj porodici najviše odgovaraju kuće u bloku vila, koje poseduju između 200 i 250 kvadrata, a pripadajući placevi imaju veličinu od 600 do 700 kvadrata. Vile u ovom bloku su građene 1980-tih godina, sve do 1987. godine.


Ponuda kuća Petrovaradin
 

Treba napomenuti da ovih dana kuću u Petrovaradinu ne možete kupiti ispod 100.000 Eura, a za one kvalitetnije pa i luksuznije, kupac treba izdvojiti i 350.000 Eura. Zanimljivo je kako se prodajne cene kuća u Petrovaradinu formiraju pre svega prema interesu vlasnika, a najčešće se traži informacija za koliko je prodata neka kuća slične kvadrature i kvaliteta. Na ovaj način se nekako i formirala formula, kako formirati cenu za kuću koja se prodaje.


Prodajne cene starih i ruševnih kuća u Petrovaradinu ponekad mogu biti veće od cena novijih pa i znatno kvalitetnijih kuća!


Najpovoljnije kuće u Petrovaradinu, uglavnom se nude u naselju Sadovi. Ovaj deo Petrovaradina nije posebno popularan jer je pre svega izmešten od glavne saobraćajnice, smatra se močvarnim zbog blizine Dunava, a i pored ovog naselja prolaze vozovi na pruzi Novi Sad-Beograd.

Petrovaradin poseduje još slobodnih lokacija, a jedna od njih je ona na Trandžamentu. Kasarna na Trandžamentu smatra se ogromnim potencijalom za izgradnju ozbiljnog stambenog naselja. Još jedna takva lokacija smeštena je iza bloka vila u pravcu Mišeluka, jedino bi ovu lokaciju trebalo urbanizovati i obezbediti kompletnu infrastrukturu.

Pitali smo licencirane agente iz Novog Sada, kako vidi budućnost stanovanja i trgovine nekretninama u Petrovaradinu. Odgovor je kratak: „Vreme radi za Petrovaradin“!!!

fotografije: „Solis“

 

 

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
81,000 €
Prodaja / Zastupnik
Tvrđava nekretnine
49 m2
Nekretnine
615,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
263 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2