NekretnineBre

Saveti za novogodišnji eksterijer kuće i dvorišta

Saveti za novogodišnji eksterijer kuće i dvorišta
24
Dec
Saveti za novogodišnji eksterijer kuće i dvorišta (769)
Objavljeno 24/Dec/2020, Autor: NekretnineBre.com

Kako se bliže novogodišnji i božićni praznici polako počinje i euforija očekivana za ovo doba godine. Jelke su ukrašene i paketići spremni. Sve se, kao po običaju, unapred isplanira i organizuje, te jedino ostane iščekivanje 31. i ponoći.

Međutim, nemojte mislite kako je sav posao obavljen. Ako je enterijer doma u duhu praznične atmosfere, šta je sa eksterijerom? Da li ste ukrasili balkon, ulazna vrata, dvorište, kapiju?

Ako niste, evo odličnih saveta kako da to učinite. Ulepšajte svaki kutak, a ujedno se zabavite i upotpunite vreme dok čekate praznike.


Novogodišnje lampice i rasveta


Novogodišnje lampice ili svetiljke definitivno su ukras bez koga ne možemo zamisliti praznike. Njihova prednost je u tome što ne moraju da svetle samo na novogodišnjim jelkama. Sve sve češće sijaju na policama, ormarima ili prozorima doma.

 I to je odlična ideja, jer su upravo one i jedan od načina za ukrašavanja eksterijera. Načini da ih okačite negde van kuće su zaista brojni. Na primer, možete početi od spoljašnje strane prozora ili ulaznih vrata. Od lampica napravite oblik jelke tako da njihova upotreba pokrije i estetske kriterijume.


Nova godina ukrasi na drvetu
 

Ako ne želite da pretrpavate vrata i pozore, onda su balkoni i terase idelano mesto gde ih možete staviti. Obmotajte čitav niz sa lampicama duž terase i oko njenih stubova. Njima možete ukrasiti i bilo koje drvo u dvorištu, krov letnjikovca pa čak ogradu obične ili klizne kapije ukoliko je posedujete.

Ovaj način za dekorisanje prostora van doma je  definitivno nepogrešiv!


Novogodišnji venčići na vratima


Evo još jedne odlične ideje – novogodišnji venčić na vratima kuće. Pored toga što vizuelno ostavljaju utisak, ovi venčići su pravi simbol Nove Godine i Božića. Kako su ovo dugoiščekivani praznici tako je i atmosfera posebna, prijatna, protiče u miru i sreći. Sve što ukrasite u i isped svog doma ima zadatak da očara i prenese poruku, da udahne u vaš dom prazničnu čaroliju.

Gostima koji tih dana dolaze u vaš dom treba pružiti pažnju i pokazati svu gostoljubivost. Ako ih još na vratima dočeka jedan ovakav detalj, sigurno će im privući pažnju i dati do znanja da je u domu prava praznična atmosfera, te će joj se rado pridružiti.


Okitite jelke i drveće u dvorištu


Ovaj način za novogodišnje ukrašavanje eksterijera odnosi se na one domove koji imaju drveće, jelke, tuje ili neku drugu vrstu četinara. Ako je jelka u kući ukrašena, zašto i drveće napolju ne bi bilo?


Ukrasena jelka u dvoristu
 

Iskoristite ukrase koji su vam ostali i zakačite ih na vidljive grane. Ako nemate ukrase ili želite da jelke budu još upaljivije, možete iskoristiti ideju iz prethodnog pasusa sa novogodišnjim lampicama. Jedino o čemu bi trebalo voditi računa jeste da materijali budu vodootporni i izdržljivi na niskim temperaturama, tj. spremni za zimske čari.


Detalji su najvažniji


Ukrašavanje eksterijera, kao i enterijera ne može i ne sme da prođe bez detalja. Zapravo, nekada su sva lepota i raskoš upravo u sitnicama! Ovo može biti trenutak kad ćete sebi i svojim mališanima apsolutno pustiti mašti na volju. Sve što mislite da može biti lepo i dekorativno obavezno iskoristite. Evo naših predloga:


Zvončići, paketići – simbol radosti


Zvončiće možete staviti na jelku u dvorištu, a možete ih okačiti i duž kapije ili rasporediti na balkonu. Takođe su odlična kombinacija sa venčićima.

Paketiće možete napraviti od starih kutija od cipela, tako što ćete ih obmotati ukrasnim papirom i velikim mašnama. Poređajte ih tako da vise sa prozora doma, terase ili ih stavite ispod jelke. Oni su jedan od najlepših ukrasa i simbolišu radost u domovima koja dolazi sa praznicima.


Poštansko sanduče


Evo još jedne odlične ideje! Ukrasite i poštansko sanduče u duhu praznične atmosfere. Obložite ga crvenim ukrasnim papirom ili najlonom, a onda obavezno dodajte neki novogidšnji detalj (novogodišnju čizmicu, ukras, venčić, zvoničić).


Sanke i Sneško Belić


Da li se zima i praznici mogu zamisliti bez sanki i Sneška Belića?

– Naravno da ne! Onda valja i dvorište upotpuniti njima. Uzmite stare sanke, ukrasite ih po želji i stavite ispod jelke u dvorištu ili ispred kuće, tako se uklapaju sa ostalim dekorima. Pored njih mesto ostavite za Sneška Belića, kojeg možete napraviti na razne načine. Iskoristite stiropor, karton, vatu, vunu, staru tkaninu ili neki drugi materijal. Šta god vam padne na pamet može poslužiti. Obmotajte ga novogodišnjim lampicama, tako da može i uveče da privlači pažnju prolaznika i šalje najlepše novogodišnje poruke.


Deda Mraz, čizmica, novogodišnji slatkiši


Ako mislite da je kraj sa idejama, varate se. Deda Mraz je simbol nove godine i nijedna dekoracija ne može proći bez ovog motiva. Sada su u novogodišnjim radnjama najprodavanije upravo figure Deda Mraza, kočija i irvasa. Iskreno, retko ko se njima neće oduševiti. Priuštite i vi sebi jednog i mesto mu nađite pored jelke u dvorištu ili pored ulaznih vrata. Uz sve to možete pronaći i čizmice kao odličan dekor i novogodišnje lizalice, štapiće i ostale slatkiše koje možete okačiti gde god poželite.

Za koju god ideju da se odlučite ne sumnjamo da će eksterijer vašeg doma i dvorišta biti savršeno uređen. Uz malo kreativnosti i truda praznike dočekajte u prijatnoj i jedinstvenoj atmosferi.

Kada ste završili sa ukrašavanjem ostaje vam da uživate u svom radu, da se radujete praznicima i smišljate najlepe novogodišnje čestitke za svoje najdraže.

 

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
81,000 €
Prodaja / Zastupnik
Tvrđava nekretnine
49 m2
Nekretnine
615,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
263 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2