NekretnineBre

Saveti za uređenje malog stana

Saveti za uređenje malog stana
29
May
Saveti za uređenje malog stana (172)
Objavljeno 29/May/2023, Autor: NekretnineBre.com

 

Uređenje malog stana može biti izazov, ali istovremeno predstavlja i odličnu priliku za kreativnost i eksperimentisanje sa dizajnom enterijera. Mali prostor može biti izuzetno funkcionalan i estetski privlačan, ako se pravilno koristi. U ovom tekstu vam donosimo nekoliko saveta kako da maksimalno iskoristite prostor i napravite funkcionalan i estetski privlačan i moderan dom.

 

Sobna vrata za poboljšanje estetike doma

 

Kada je u pitanju uređenje malog stana, sobna vrata mogu igrati značajnu ulogu u poboljšanju estetike doma. Izbor može biti presudan u postizanju funkcionalnosti i estetike prostora. Za male prostore, klizna vrata su najbolji izbor, jer ne zauzimaju prostor kada se otvore. Ova vrsta se najčešće koristi za plakare ili kupatila, ali može biti odlično rešenje i za ulaz u spavaću sobu.

Klizna vrata dolaze u različitim stilovima i materijalima, tako da ćete lako pronaći onu koja najbolje odgovara vašem enterijeru. Bitno je da izaberete kvalitetna sobna vrata jer ona će učiniti vaš prostor modernijim.

Druga opcija su vrata sa ogledalom. Ova vrsta će vizuelno povećati prostor, jer će reflektovati svetlost i stvarati iluziju većeg prostora. Pored toga, ovo je odličan i praktičan izbor jer vam omogućavaju da se pregledate pre izlaska iz stana, što će vam uštedeti vreme i poboljšati funkcionalnost doma.

 

Izbor boja i svetla za moderan stil

 

Jedan od ključnih faktora za uređenje malog stana je izbor boja i svetla. Pravi izbor boja može otvoriti i proširiti prostor, dok pogrešan izbor boja može učiniti da prostor izgleda još manji. Ako želite da vizuelno povećate prostor i učinite ga modernim, izaberite svetle i neutralne boje za zidove i nameštaj.

Bela, bež, siva i pastelne boje su idealne opcije za male prostore. Takođe, jače osvetljenje će učiniti prostor svetlijim i većim, pa je poželjno izabrati lampe koje raspršuju svetlost po prostoru.

 

Multifunkcionalni nameštaj

 

Opremanje malog stana može biti pravi izazov, zbog čega je multifunkcionalni nameštaj postao nezaobilazan kada je u pitanju opremanje. Ova vrsta nameštaja ima višestruku namenu, što omogućava da jedan komad nameštaja zauzima manje prostora, a istovremeno pruža više funkcionalnosti. Tako, na primer, krevet sa fiokama ispod može biti odlična opcija za odlaganje garderobe ili posteljine, dok se sofa na rasklapanje može pretvoriti u krevet za goste.

Stolovi sa elementima na preklapanje ili izvlačenje su takođe odlično rešenje za male prostore, jer vam omogućavaju da ih odložite kada nisu u upotrebi. Klupa sa unutrašnjim prostorom za skladištenje je još jedan primer multifunkcionalnog nameštaja koji će vam pomoći da maksimalno iskoristite prostor.

 

Pametno skladištenje

 

Skladištenje je ključno za uređenje malog stana, jer vam omogućava da održite prostor organizovan i funkcionalan. Prilikom uređenja malog stana ključno je iskoristiti svaki ugao skladišnog prostora. U tu svrhu možete koristiti police, ormare, komode i kutije za skladištenje. Police na zidu su odlična opcija za odlaganje knjiga, ukrasa i drugih sitnica, dok se u ormane mogu smestiti ormari, posteljina i drugi veći predmeti.

Jedna od novijih ideja za skladištenje su vertikalni baštenski zidovi, koji se mogu postaviti na zidove u kuhinji, dnevnoj sobi ili bilo kojoj drugoj prostoriji. Na ovaj način možete držati začine, biljke ili ukrase u organizovanom obliku, a istovremeno uštedeti prostor na podu ili na drugim površinama.

 

Ukrasite svoj mali stan

 

Dekorisanje malog stana može biti zabavno i inspirativno, a pravilno iskorišćen prostor može napraviti veliku razliku. Kada odaberete prava unutrašnja vrata za vaš stan, odaberete prave boje, svetla i nameštaj i iskoristite svaki ugao za skladištenje, moći ćete da kreirate funkcionalan i estetski privlačan dom koji odražava vaš stil i potrebe.


Slika: Gray Fabric Sofa Placed Indoor · Free Stock Photo (pexels.com)

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
699,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
257 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2