NekretnineBre

Ulaganje u nekretnine na primorju - sve prednosti posedovanja nekretnine na moru

Ulaganje u nekretnine na primorju - sve prednosti posedovanja nekretnine na moru

Ulaganje u nekretnine na primorju oduvek su bile, a i dalje se važe za jednu od najboljih i najsigurnijih investicija. Preciznije  - nekretnine na primorju nikad nisu bile vrednije nego što su sad!  Porast popularnosti turizma u celom svetu, a posebno na letnjim destinacijama, svakako je jedan od faktora koji najviše utiču na samu vrednost nekretnine.

Da li ste znali da je protekle decenije broj turista u svetu svake godine rastao za po nekoliko procenata?

Kada čujemo ovaj podatak - već bude sasvim jasno koliko je ulaganje u nekretnine na primorju dobra investicija. Osim toga, još mnogo je faktora koji utiču na to što crnogorske nekretnine na moru, ali i hrvatske kao i druge svetske nekretnine na primorju, imaju sve višu vrednost.

Pa, koje su sve to prednosti posedovanja nekretnina na moru i zašto je ulaganje u nekretnine na primorju odlična investicija?

Odgovori vas čekaju u narednim pasusima.


Nekretnine na primorju ne gube vrednost - sigurna investicija


Već je iz uvodnog pasusa jasna i prva prednost posedovanja nekretnine na primorju, a ona je ujedno i glavni razlog bilo kog investiranja, pa tako i investicije koja se odnosi na nekretnine na moru - sama vrednost investicije.

S porastom broja turista u svetu, sve otvorenijih svetskih granica i sve lakšeg i bržeg prelaska dalekih destinacija - logično je da na turistički popularnim mestima, među kojima su svakako i mesta na primorju, rasti i vrednost samih nekretnina.

Zato je inestiranje u nekretnine na primorju, pre svega - isplativo! Bilo da želite da izdajete, obnovite pa prodate, ili prosto izgradite novu nekretninu kraj mora - jako su male šanse da se ova investicija neće isplatiti, posebno kada je reč o turistički popularnim i poznatim mestima na primorju.

Nekretnine na moru

Nekretnina na primorju ne samo da ne gubi vrednost i da je sigurna investicija, već ima još jednu veliku prednost - nju je izuzetno lako, u slučaju potrebe za tim, prodati ili iznajmiti.

Poznavaoci tržišta nekretnina znaju koliko nekretnine velikih vrednosti, za koje je nemoguće naći kupce, mogu izgubiti na vrednosti. Za razliku od toga, spisak zainteresovanih za iznajmljivanje nekretnine na moru tokom leta, ili kupovinu nekretnine na primorju, nikad nije bio veći nego što je to danas, pa je i ovo još jedna velika prednost ulaganja u nekretnine na moru.


Nekretnina na moru pruža bezbroj mogućnosti vlasniku


Nekretnina na moru čak ni ne mora da bude investicija “od koje će se zaraditi” da bismo je smatrali isplativom.

Naravno da od nekretnine na moru može da se ostvari značajna zarada - ukoliko vlasnik to želi, naravno. On je može iznajmljivati tokom sezone ili “za stalno”, a može uložiti i u njeno obnavljanje i sređivanje pa je zatim prodati.

Ipak - ne mora da uradi ništa od toga da bi mu se investicija u nekretninu na moru isplatila! Samo posedovanje nekretnine na moru je vredno - kako u finansijskom smislu, tako i u drugim poljima.

Na primer, trošak koji odlazi na smeštaj na moru, za vlasnika nekretnine na moru više ne mora da postoji. I ne samo za njega! Porodica, kao i drugi, posediocu nekretnine, bliski ljudi, takođe ne moraju više da troše sredstva na letnji smeštaj..

Ipak, nisu samo finansijski aspekti važni kada posmatramo prednosti posedovanja nekretnine na moru.


Drugi benefiti investiranja u nekretninu na moru


Jeste li znali da boravak kraj mora, a istovremeno, najčešće i u bujnoj, prirodnoj  okolini, ima značajnog uticaja na zdravlje?

Ne samo da utiče na celokupno fizičko stanje organizma, već i, naučno dokazano,  oslobađa od stresa, a stres je jedan od najvećih uzročnika mnogih neželjenih zdravstvenih stanja.

Osim toga, boravak na moru pruža mnogo više mogućnosti za fizičke aktivnosti - plivanje i ronjenje samo su neke od njih!

Posedovanje nekretnine na moru znači i to da uvek imate “drugu kuću”, odnosno mesto na koje u svakom trenutku možete otići, što je luksuz koji retki sebi mogu da priušte. Tu su i zajednička porodična letovanja i okupljanja sa kojih se ponesu najlepše uspomene, a za koje je zadužena upravo nekretnina na moru!

Čini se da je i više nego dovoljnih razloga i faktora koji idu u prilog tome što je ulaganje u nekretnine itekako isplativo - kako finansijski, tako i na druge načine. Sada je svakako i jasnije zašto svi žudimo za našim kutkom na moru, kako investitori, tako i oni koji bi nekretninu na primorju koristili za lično zadovoljstvo.

 

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
54,000 €
Prodaja / Zastupnik
Tvrđava nekretnine
60 m2