NekretnineBre

Uneti dašak glamura: Sitnice koje će Vašem domu dati osećaj luksuza

Uneti dašak glamura: Sitnice koje će Vašem domu dati osećaj luksuza

Uređenje doma predstavlja veoma važnu stavku koja utiče na ukupan kvalitet života. Pojam doma vezuje se za osećaj udobnosti i sigurnosti, prostor u kojem provodite intimne trenutke i posvećujete vreme sebi i svojim bližnjima. Bilo da veći deo dana provodite upravo u svom domu ili je to mesto u koje se vraćate nakon napornog radnog dana, bitno je da ga prilagodite svojim praktičnim ali i estetskim potrebama. U tekstu koji sledi pročitajte više o jednostavnim načinima na koje možete uneti u svoj dom uneti osećaj elegancije i luksuza.
 

dasak svezine


Poigrajte se bojama


Unošenje boja u prostor u kojem živite je najbolji način da iskoristite njegove potencijale i načinite iskorak iz uobičajene estetike ka glamuru. To možete učiniti tako što ćete izmeniti boju zidova, zatim unošenjem pojedinih komada nameštaja određenog kolorita ili pomoću dekorativnih predmeta. Nemojte se uzdržavati od sjajnih boja koje u teoriji deluju kao ekstrem, kao što je srebrna. Usudite se da obojite jedan zid srebrnom a ostale sivom i dodavanjem zidnih dekoracija koje su bojama srodne ovoj paleti zaokružite ideju.


sto i ogledalo


Detalji, šare i teksture


Nemojte se ustručavati da unesete elemente smelosti u vaš dom i razbijete monotoniju dobro odabranim šarama i teksturama. Ovo ćete najlakše postići dekoracijom poput ukrasnih jastuka, a možete uzeti u obzir i eksperimentisanje sa reljefom na pojedinim zidovima. Detalji poput ukrasnih činija takođe mogu doprineti opštem utisku umerenog luksuza i obogatiti enterijer.


Soba sa stilom


Dobro uklopljena tehnika


Činjenica je da živimo u modernim vremenima u kojima značajan deo svakog enterijera čini tehnika. Ono što vi možete uraditi na tom planu je da, uz to što uzimate u obzir kvalitet, ne ignorišete dizajn aparata koje kupujete. Kada obnavljate tehniku u svome domu razmotrite sve opcije i uklopite aparate u njegov stil. Kupovinom preko onlajn platformi kao što je Shoppster imaćete priliku da načinite izbor među modelima i steknete uvid u sve karakteristike aparata koje kupujete. Na ovaj način možete odabrati tehniku koja će vam valjano služiti, a pri tome doprineti izgledu vašeg enterijera.


Osvetljenje enterijera


Dobro osvetljenje vašeg doma značajno doprinosi kvalitetu života u njemu i ujedno naglašava sve ostale elemente dekoracije. Ukoliko želite da postignete utisak glamura, osvetljenje bi trebalo da bude uslovno rečeno dramatično. To znači da u ključnim prostorijama postavite glomazne lustere, uzmete u obzir kristale i efekat koji postiže odsjaj. Lampe su odlično rešenje za večernju atmosferu i ujedno doprinose otmenosti prostora.


Soba sto


Umetnost pretvara kuću u dom


Umetnički predmeti ne moraju nužno da budu skupi da bi doprineli otmenoj atmosferi. Oplemenite zidove slikama i uzmite u obzir vintage ramove, koji će se odlično uklopiti i sa minimalističkim komadima nameštaja i modernim ogledalima. Kombinujte oblike, uklopite u svoj koncept zaobljene komade, te obrade klasičnih slika sa detaljima koji idu ka savremenoj umetnosti.


Sto vaza cveće


Sveće i cveće
 

Sveže cveće i saksijske biljke su važan detalj u dekoraciji svakog enterijera. Redovno doprinosite lepoti svoga doma svežim buketima cveća i uredno negujte saksijske biljke. Ne bi li upotpunili stil svog doma, odaberite saksije i vaze koje se uklapaju u estetiku kojoj težite. S druge strane, sveće su odličan način da ukupnu atmosferu učinite udobnom. Potrebno je održavati balans između težnje ka utisku luksuza i osećaja udobnosti doma, a jedan od načina da to postignete je grupisanje sveća na pomoćnom stočiću ili postavljanjem svećnjaka u trpezariji.


Krevet knjiga


Nije sve u vizuelnom


Ne zaboravite da enterijeru doprinose i mirisi. Uz to što lepo izgleda, činija sa voćem, kao i pomenute cvetne dekoracije i mirisne sveće, učiniće da vaš dom miriše i na taj način takođe postigne željenu atmosferu. Ukoliko volite da kuvate, obradujte sebe i svoju porodicu tako što ćete ispeći ukusan kolač, koji će uz svoju podrazumevanu namenu ispuniti vaš dom i lepim mirisom.

Pojam glamura vezujemo uglavnom za raskoš i otmenost, a on ujedno znači i svojevrstan šarm i energiju koja privlači i zadržava pažnju. Stoga glamur može imati različite varijacije i nemojte mu prilaziti isključivo. Vaš intimni prostor će odisati glamurom ukoliko ga smelo i otmeno dekorišete, ali ne zaboravite na ličnu notu i vaše Ja u tome. Uredite svoj dom prvenstveno spram ličnog osećaja i zarad sopstvenog osećaja zadovoljstva, a trud koji uložite u uređenje će neizostavno uticati i na opšti utisak.

 

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
81,000 €
Prodaja / Zastupnik
Tvrđava nekretnine
49 m2
Nekretnine
615,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
263 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2