NekretnineBre

Uređenje balkona i terase - saveti i ideje

Uređenje balkona i terase - saveti i ideje
22
Jan
Uređenje balkona i terase - saveti i ideje (119)
Objavljeno 22/Jan/2024, Autor: NekretnineBre.com


Na terasama i balkonima gradskih stanova, pruža se prilika za intimni kontakt s otvorenim prostorom, jedinstveni kutak gde možete uživati u svežem zraku. Ovi prostori predstavljaju privatne oaze, omogućavajući vam da se opustite pod suncem bez potrebe da napustite svoj dom ili tražite prirodu u obližnjem parku, na plaži ili mestu za piknik. Balkoni, osim toga, predstavljaju savršenu priliku za stvaranje unutrašnjeg ambijenta koji odiše lepotom vanjskog sveta.

U mnogim evropskim gradskim stanovima, pa tako i u našim gradovima, prostor je često ograničen, a balkoni ili terase često su kompaktni. Ipak, uz nekoliko korisnih saveta, možete pretvoriti i najmanje prostore u udobne i prijatne oaze, ukoliko im posvetite malo pažnje.

Ako planirate da ovog proleća obnovite svoj kutak za opuštanje nakon vrelih gradskih dana, imajte na umu da će malo strpljenja i rada, u skladu s onim što već imate, doneti odlične rezultate.

Ukoliko imate ograničen prostor za sedenje i želite stvoriti personalizovanu atmosferu na svom balkonu, lako možete napraviti klupe i mali sto koristeći drvene palete. Par šrafova, nekoliko udobnih jastuka i vaš kutak za opuštanje je spreman.

Za one koji žele uživati u urbanom zelenilu, preporučuje se ukrašavanje svakog dostupnog prostora zelenim biljkama – obratite pažnju i na visinu. Puzavice su savršen izbor, kao i viseće saksije.

Ako želite dodatnu privatnost, drveni paravani na balkonskim ogradama mogu uneti tropski šarm u celokupan ambijent. Tepisi i prostirke mogu poslužiti kao odlični dekorativni elementi za pod, pretvarajući prostor u udoban kutak.

Udoban prostor za sedenje, zelenilo, omiljeni napici, druženje s najbližima - sve što vam je potrebno da provedete leto u svom malom raju na balkonu ili terasi.


Veštačka trava za terasu


Veštačka trava za terasu pruža praktično i estetski privlačno rešenje za one koji žele zeleni prostor bez mukotrpnog održavanja pravog travnjaka. Sa raznovrsnim opcijama dostupnim na tržištu, lako je pronaći veštačku travu koja odgovara individualnim preferencama.

Kada birate veštačku travu, visina vlakana igra ključnu ulogu. Neki preferiraju kraću, češće korišćenu travu, dok drugi vole duže i mekše vlakno. Boja i izgled takođe su bitni faktori, a širok spektar nijansi koji možete pogledati ovde omogućava prilagodljivost svakom prostoru.

Priprema podloge je ključna pre postavljanja veštačke trave. Ravnanje terena, popunjavanje rupa i obezbeđivanje dobre drenaže osiguravaju optimalne uslove za dugotrajan i estetski prihvatljiv rezultat.

Veštačka trava za terasu obično zahteva minimalno održavanje. Redovno četkanje može očuvati njen svež izgled, a niska potreba za vodom čini je ekonomičnim izborom.


Terasa
 

Dobar sistem drenaže je neophodan kako bi voda mogla slobodno oticati. Ovo sprečava stvaranje bara ili vodenih površina ispod trave, održavajući terasu suvom i sigurnom.

Profesionalna instalacija može biti korisna, naročito ako želite postići najbolje rezultate. Stručnjaci mogu pravilno postaviti veštačku travu, osiguravajući dugovečnost i estetsku privlačnost.

Otpornost na UV zračenje je takođe važna karakteristika, osiguravajući da veštačka trava zadrži boju i kvalitet tokom vremena. Ovo je posebno važno kod postavljanja na terasi, gde je izložena suncu.

Sve ove karakteristike čine veštačku travu za terasu praktičnim i efikasnim rešenjem koje pruža zeleni prostor bez potrebe za redovnim održavanjem. Sa pravilno odabranom i postavljenom veštačkom travom, terasa može postati prijatan kutak za opuštanje i uživanje u prirodnom izgledu.


Osvetljenje


Igrajući se sa svetlom i bojama, možete transformisati svoju terasu u prostran i svetao kutak, čak i ako nije okrenuta ka suncu ili nema obilje prirodne svetlosti. Korišćenje ogledala i svetlih tonova stvoriće iluziju većeg prostora, pružajući svetlinu i prozračnost. Ukoliko posedujete tek nekoliko komada nameštaja, zanimljive pločice i obloge na zidovima mogu značajno obogatiti enterijer.

Čak i na veoma malom balkonu, jednostavna kombinacija jedne stolice, stolića sa nekoliko biljaka i dekorativnog zida može stvoriti osećaj ušuškanosti u vašem ličnom kutku. Bela boja je uvek elegantan i siguran izbor za uređenje malih i velikih prostora, pružajući osećaj prostranosti. Uz dodatak nekoliko detalja u toplim tonovima, vaš balkon će dobiti prijatan ambijent.

Povećanje vizuelnog prostora može se postići i postavljanjem ogledala koje reflektuje svetlost, a uz to, ukrašeno cvećem, stvara očaravajući ambijent. Ovo jednostavno rešenje može se prilagoditi svakom prostoru, čineći ga prostranijim i svetlijim.

Svetlo je ključno za svaku prostoriju, pa i za terasu. Postavljanjem nekoliko zidnih lampi pravilne jačine možete postići opuštajuću atmosferu, posebno u večernjim časovima. Ako želite da vaš balkon postane lični kutak za opuštanje, dodajte udoban dušek ili deblji sunđer sa jastucima. Ukrasite prostor stočićem ili policom, i stvorićete mali raj za sebe.

Slike: pexels.com

 

prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi
NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
20 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2