NekretnineBre

Završni radovi - sitnice kojima ćete od novog stana napraviti dom

Završni radovi - sitnice kojima ćete od novog stana napraviti dom
29
Jan

Kupovina novog stana predstavlja važan događaj u životu svakog čoveka, a sam proces selidbe i kupovine ume da bude naporan, te se neretko dešava da i nakon grubih radova i unošenja nameštaja ne osećate prijatnost i sigurnost koju dom treba da vam nudi.

Ne kaže se bez razloga “Dome slatki dome”, a mi ćemo vam u narednim redovima predstaviti nekoliko načina pomoću kojih ćete u vaš novi stan uneti toplinu i pretvoriti ga u najsigurnije i najtoplije mesto - vaš dom.


#1 Unesite uspomene u vaš novi dom


Najbolji način da novi životni prostor dekorišete sitnicama i kreirate prijatnu atmosferu jesu uspomene koje čuvate iz detinjstva, suveniri sa putovanja, pokloni od dragih osoba i slično. Ovim sitnicama ispunite police, komode i oplemenite određeni kutak svog doma.

Jednobojni zidovi mogu izgledati monotono i učiniti prostor dosadnim i praznim, te ukoliko u novi stan sa sobom ne unosite uramljene fotografije, predlažemo vam da što pre počnete da listate galeriju i odaberete fotografije koje ćete izraditi.

Kada su u pitanju ramovi za slike prodaja se vrši online i u prodavnicama dekorativnih sitnica, a prioritet je svakako da odaberete kvalitetne okvire i imate profesionalno urađene i uramljene fotografije. S obzirom na to da je izrada fotografija značajno uznapredovala, imate mogućnost da iz udobnosti svoga doma poručite fotografije koje vam stižu na kućnu adresu izrađene i uramljene.

Pored uramljenih fotografija, predlažemo vam da zidove dekorišete različitim umetničkim delima na kojima će se sa sigurnošću zadržavati pogled vaših gostiju, a umetnički stil, odnosno sliku treba da odaberete po sopstvenim željama i preferencijama.

Prilikom odabira se vodite ličnim osećajem i posmatrajte slike koje vas inspirišu, umiruju i deluju pozitivno na vas, jer će upravo takav efekat imati i na vaš životni prostor.


#2 Oplemenite prostor biljkama


Gotovo da ne postoji prostor koji neće izgledati bolje kada se u njega ubaci zelenilo, a izuzev dekorativne funkcije, biljke imaju i druge značajne uloge. Pre svega, tu mislimo na pojedine sobne biljke koje eliminišu zračenje i toksine, te vašu sredinu čine zdravijom.

Neke od takvih biljaka su filadendron, dracena, aloje vera, hedera, fikus i još mnogo njih. Zanimljiv detalj tokođe predstavljaju i saksije u koje smeštate sobne biljke, a možete odabrati interesantno oslikane keramičke saksije ili svedene jednobojne saksije koje će krasiti prostor vašeg novog stana.

Prilikom odabira zelenila za vašu baštu u stanu vodite računa o uslovima koje treba da obezbedite kao i o načinu nege određenih sobnih biljaka.


#3 Detalji kojima postižete osećaj udobnosti i sigurnosti


Jedan od poslednjih koraka prilikom opremanja doma jeste unošenje odeće kojom ispunjavate ormar, a to je vreme kada unosite posteljinu, ćebad, jastuke za spavanje i dekorativne jastuke, te vam savetujemo da dnevnu sobu ispunite interesantnim dekorativnim jastucima koji će uneti boje u prostor.

Izuzev jastuka koji su spoj lepog i korisnog, predlažemo vam da u dnevnoj sobi uvek stoji jedno mekano ćebe koje će biti idealno za utopljavanje kada organizujete filmsko veče, čitate omiljenu knjigu ili odmarate.

Ovde je važno pomenuti i tzv. “hygge” koncept koji potiče iz Danske, a podrazumeva prijatnost i emotivnu toplinu, opuštanje i oslobađanje od stresa koji se postižu na različite načine.

“Hygge” može biti bilo šta što vas smiruje, a između ostalog opisuje se i kao čitanje dobre knjige i ispijanje toplog kakaa ispod mekanog ćebeta. Stoga je naš savet da unesete hygge koncept u vaš dom, te učinite ambijent prijatnim i sigurnim.


#4 Pozovite prijatelje - zabavno veče sa najdražim ljudima predstavlja dobar novi početak


Kada vaš dom bude kompletno opremljen sitnicama, vreme je da ugostite prijatelje i pripremite ukusnu večeru, a uživanje upotpunite kvalitetnim vinom ili pićem po izboru. Dobra zabava, grupa dragih ljudi, obilje hrane i pića i omiljena muzika predstavljaju dobar način da obeležite novi početak i otvorite jedno poglavlje u vašem životu.

Vaš novi stan vremenom će poprimiti sve karakteristike doma, bilo da živite sami, sa partnerom ili porodicom. Dom čine mali rituali, mirisi, ukusi i uspomene koje kreirate između svojih zidova. To su miris tek skuvanog ručka, miris jutarnje kafe, zvuci otvaranja vrata, prvi zraci sunca, ali i pogled na omiljenu fotografiju na zidu.

Stoga vam savetujemo da stvarate rituale i uspomene, smejete se i uživate u svim onim malim stvarima sa ukućanima na koje često zaboravimo preokupirani svakodnevnim obavezama.

 

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
81,000 €
Prodaja / Zastupnik
Tvrđava nekretnine
49 m2
Nekretnine
615,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
263 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2