NekretnineBre

Zbog čega treba da putujete u Dubai? Svi razlozi za odlazak na ovu destinaciju

Zbog čega treba da putujete u Dubai? Svi razlozi za odlazak na ovu destinaciju

Putovanje u Dubai je postalo izuzetno popularno među ljudima sa našeg prostora i sve više turističkih agencija nudi aranžmane za ovu daleku zemlju. Turisti koji su posetili ovaj grad se uglavnom ponovo vraćaju, a više je razloga za to. Mi ćemo u ovom tekstu navesti samo neke od razloga zbog kojih putovanje u Dubai morate da uvrstite na svoj spisak destinacija koje ćete obići.

 

Razmaziće Vas u hotelu

 

Prva stavka po kojoj ćete pamtiti putovanje u Dubai će sigurno biti luksuzni tretman koji ćete dobiti u hotelu. Iako ste verovatno bili gost u all inclusive rizortovima u Turskoj, Egiptu ili Tunisu, u Dubaiu ćete doživeti potpuno drugačije iskustvo. Hoteli su toliko luksuzno namešteni da ćete čak i u hotelu sa četiri zvezdice imati utisak da ste smešteni u daleko luksuznijem objektu. Na primer, u mnogim hotelima su najmanje sobe čak 50 metara kvadratnih, što je površina apartmana u hotelima u nekim drugim zemljama.

Osim bogato opremljenih soba hoteli u Dubaiu su poznati po bogatom sadržaju koji nude svojim gostima. Najatraktivniji su naravno bazeni, kojih u skoro svim hotelima ima po nekoliko i to sa obavezno odvojenim bazenom za decu. Na svim bazenima, ali i na hotelskoj plaži, su barovi u kojima po ceo dan možete uživati u ukusnim koktelima i odličnoj muzici.

Osim toga, svi hoteli imaju spa i velnes centre pa uvek možete da odete u saunu, da zakažete masažu, ili tretman lica ili tela koji želite. U svim hotelima ćete naći i brojne radnje u kojima možete otići u kraći šoping, ukoliko ne želite da idete u tržni centar. Treba naglasiti i da je osoblje hotela izuzetno ljubazno – tu su da ispune svaku Vašu želju.

 

Probaćete izuzetnu hranu

 

Osim po luksuznom smeštaju putovanje u Dubai ćete definitivno pamtiti i po gastronomskom užitku. U svim hotelima postoji po nekoliko restorana i barova u kojima možete probati specijalitete iz celog sveta. Definitivno preporučujemo da probate i lokalne specijalitete, pune divnih začina koje nismo u prilici da inače probamo.

 

Šta videti u Dubaiu?

 

Putovanje u Dubai ne treba da Vam obeleži samo uživanje u hotelu. Iskoristite priliku da upoznate ovaj grad koji je spoj futurizma i tradicionalnog. Na primer, možete obići stare delove grada  Deiru i Bur Dubai. Tamo možete da posetite tradicionalne bazare gde možete kupiti suvenire i začine, džamije, lokalne restorane, pa čak i da prošetate kroz rezidencijalni deo grada.

 

Definitivno treba da obiđete i centar grada koji ima potpuno futuristički izgled. Tu ćete videti impresivne građevine od kojih se naravno izdvaja najviša zgrada na svetu Burj Khalifa. Tu bi trebalo da posetite i čuvene fontane, kao i šoping mol. Ukoliko imate vremena jedno veče bi trebalo da izdvojite i za posetu Operi. Možete i da posetite čak i finansijski deo grada. Možete, makar čisto iz zabave, da posetite neku od pijaca zlata – videćete komade nakita kakve nikada ranije niste imali priliku da vidite.

 

Na koje izlete ići?

 

Iako se misli da je putovanje u Dubai isključivo uživanje na plaži ili šetnja po urbanom delu grada, imaćete priliku da idete na neke izlete koje ćete dugo pamtiti. Prvi je svakako krstarenje kanalima uz Madinat, a tu su i impresivni akvarijumi. Ukoliko želite da vidite ovaj grad iz vazduha čak i to možete. Imate dve opcije ili da uplatite turu helikopterom, a oni hrabriji mogu da probaju skydive. Ako baš volite visinu možete da probate i sky dinner. Tu su naravno i izlet u pustinju i jahanje kamila koje ne trebalo da propustite. Iz Dubaija je lako stići do Abu Dabija pa kada ste već tu, zbog čega ne biste iskoristili priliku?

 

Koja valuta se koristi?

 

Ako Vas zanima putovanje u Dubai logično je da se raspitate i koja valuta se ovde koristi. Zvanična valuta je dirham (AED). I dolare i evre možete bilo gde razmeniti po veoma povoljnom kursu. Ako više volite da plaćate karticom – nema problema, čak i u taksiju primaju kartice.

 

Kada je pravo vreme za putovanje u Dubai?

 

Pravo vreme za putovanje u Dubai je u toku naših hladnijih meseci. Dakle, od oktobra, pa sve do marta. Razlog za to je jednostavan – spoljašnje temperature su daleko prijatnije, a i dalje se možete kupati u Persijskom zalivu. U toku letnjih meseci je prevelika vrućina na koju ljudi sa ovih prostora prosto nisu navikli i nikom ne prija, čak ni za boravak na plaži ispod suncobrana. Kako ne biste po ceo dan bili zatvoreni u klimatizovanim hotelskim prostorijama, putovanje u ovaj grad neka Vam bude „zimsko letovanje“. Tako ćete imti priliku da po prijatijim temperaturama obiđete grad i da odete na neki izlet.

 

Slike: https://unsplash.com/photos/an-aerial-view-of-the-burj-al-arab-in-the-middle-of-the-ocean-jG3I8b5iyHI

prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi
NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
170,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
82 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2