NekretnineBre

Zašto je brusilica neophodan alat?

Zašto je brusilica neophodan alat?
30
May
Zašto je brusilica neophodan alat? (119)
Objavljeno 30/May/2023, Autor: NekretnineBre.com

Ako se ozbiljno bavite poslom koji zahteva dobar alat za brušenje, verovatno imate ili ste razmišljali o kupovini brusilice. Evo zašto mislimo da ugaona brusilica treba da bude suštinski deo kutije sa alatima.


Šta je brusilica?


Brusilica je ručni električni alat koji se može koristiti za različite poslove izrade metala koji uključuju sečenje, brušenje, uklanjanje ivica, završnu obradu i poliranje. Najčešći tipovi alata za brusilice se napajaju električnom energijom,  bilo na kablu ili na baterije. Koje abrazivne diskove izaberete da koristite u potpunosti zavisi od vaše specifične primene i materijala sa kojim radite.


Zašto kupiti ugaonu brusilicu?


To je najsvestraniji alat u kutiji i trebalo bi da bude osnovni deo svake šupe ili radionice. Alat za brusilicu sa pravim diskom može zameniti brojne alate i učiniti najzamornije, radno intenzivnije poslove bržim i lakšim. Još bolje, lako ih je kontrolisati i svaki početnik sa ispravnim bezbednosnim merama može da uzme brusilicu i počne da radi. To ih čini savršenim za „uradi sam“ poslove.


Dostupan širok izbor modela i brendova brusilica


Za razliku od mnogih specijalizovanih alata i abraziva, možete ući u bilo koju obližnju prodavnicu alata na svetu i pronaći brusilicu za prodaju. Postoji ogroman broj različitih modela i brendova koje možete izabrati, po različitim cenama. Vaš budžet, vaš nivo korišćenja i vaše iskustvo trebalo bi da budu ključni činioci  na to koju brusilicu ćete kupiti. Ne trošite pare na vrhunski model koji će se koristiti samo dva puta godišnje.


Koji disk za brusilicu mi treba?


Dakle, kupili ste svoju brusilicu, koji diskovi su vam potrebni? Prvo morate odrediti vrstu materijala sa kojim radite – metal ili zid. Zatim, šta radite sa materijalom, da li sečete, brusite, skidate, dorađujete ili sve. Kada je na primer u pitanju sečenje metala, brusilica pod pravim uglom štedi mnogo vremena i truda. Uverite se da ste radni predmet čvrsto stegnuli u škripcu i izaberite odgovarajući disk za sečenje metala.


Tipovi brusilica
 

Ukoliko se odlučite za pločice za rezanje keramičkih pločica, betonskih popločanih kamena i mnogih drugih vrsta kamena brusilica je idealan alat . Za ovu vrstu posla trebaće vam disk sa dijamantskim sečivom.

Ostanite bezbedni pomoću prave ugaone brusilice


 Podešavanje ispravne brzine


Diskovi za brusilice imaju maksimalan bezbedan broj obrtaja u minuti na kojem treba da rade, što sprečava njihovo raspadanje tokom upotrebe i potencijalno izazivanje povreda. Uverite se da vaš alat za brusilicu pod pravim uglom ne prelazi preporučeni broj obrtaja za proizvod koji koristite, imajući na umu da većina brusilica pod pravim uglom radi fiksnom brzinom od oko 11.000 obrtaja u minuti.


Lična zaštitna oprema


Kada odaberete prave diskove za ugaonu brusilicu za svoje radove, potrebno je da pripremite svoju radnu površinu. Na čemu god da radite, stvaraćete prašinu i možda čak i varnice. Da biste bili bezbedni, obavezno nosite radne rukavice, masku za prašinu, zaštitne naočare i štitnik za celo lice. Takođe se preporučuje da radite na otvorenom  i uvek koristite štitnik tokom rada.


Proverite datum isteka


Rezni diskovi i brusne ploče za ugaonu brusilicu imaju rok trajanja na koji morate obratiti pažnju. Da biste ovo pronašli, jednostavno proverite unutrašnji metalni prsten na disku i potražite datum utisnut tamo.

 

Slika: https://www.pexels.com/photo/person-grinding-the-metal-10474854/

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
699,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
257 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2