NekretnineBre

Kako izgleda selidba u Beogradu tokom zime?

Kako izgleda selidba u Beogradu tokom zime?
22
Jan
Kako izgleda selidba u Beogradu tokom zime? (773)
Objavljeno 22/Jan/2021, Autor: NekretnineBre.com

Planirana selidba je najbolja opcija za preseljenje i svako ko ima mogućnosti treba da sačeka lepo vreme - proleće ili leto. Ipak, nije moguće svako seljenje odložiti za par meseci, postoje situacije kada vam, na primer, ističe zakup stana, kupili ste svoj stan ili kuću…i morate da se hitno iselite. Sve dodatno komplikuje ako je preseljenje u Beogradu kada su zimi zavejane ulice i prilazi, pa je sigurno da će vam više nego ikad trebati stručna pomoć agencije za selidbe.

Šta dobijate ako platite profesionalce, šta je vaš zadatak tokom preseljenja zimi, na šta da obratite dodatnu pažnju? Pročitajte naše savete iz teksta i dopunite svoj spisak obaveza da imate što lakši prenos stvari.


Ne dvoumite se – zimi obavezno angažujte firmu za selidbe!


Nošenje stvari je posebno ozbiljno kada postoji poledica, sneg ili kiša. Ko god je jednom učestvovao u selidbi neće imati dileme da li da angažuje profesionalnu firmu. Nestručno nošenje donosi oštećenje stvari, a dodatno komplikuje to što zimi nije moguće nigde spustiti kutije napolju tako da nošenje mora da bude stručno i brzo.


Šta dobijate angažovanjem agencije za selidbe?


Nosači


Nosači firme za selidbe su profesionalci, navikli na sva četiri godišnja doba. Imaju snagu, pamet i brze reflekse pa njihov posao sa strane izgleda kao lagan, a zapravo nije. Iskustvo im daje rutinu u nošenju različitih kabastih stvari jer nije isto da li se nosi frižider, orman, peć… Vi ne morate da brinete o stvarima jer su u sigurnim rukama.

Naš savet bi bio da nosače angažujete preko firme za selidbe jer tako imate uslugu sa renomeom i potvrdu dugogodišnjeg rada. Oglasi na banderama nude jeftinije usluge, ali kada se stvari oštete – ne postoji nazad. Da li ste zaista spremni da izgubite stvari iz svog života?


Stručan transport


I u ovom segmentu firma za selidbe ima mnogo veće iskustvo nego da vi unajmljujete transport i sami utovarate stvari po snegu.

Na prvom mestu treba da procenite kakvo transportno sredstvo vam treba, kamion ili kombi i da li ono može zimi da pristupi neočišćenim ulicama do vaše lokacije za utovar i istovar? Važno je da prevoz bude što bliže objektu, naročito zimi pa je dobar sistem utovara ključan da se sve stvari prevezu bezbedno.

Za razliku od klasičnog trasporta, zimski uslovi zahtevaju vozače koji su odgovorni, iskusni i pažljivi.

Sve ovo je još jedna dobra preporuka za azngažovanje agencije za selidbe jer će sav transport proći sa mnogo manje trzavica.


Profesionalno pakovanje i zaštita stvari tokom zime


Zima nosi posebne izazove i za zaštitu stvari. Bela tehnika ne trpi ni malo vlage pa zahteva dobro obezbeđenje i brz transport do suvog mesta. Unutrašnjost običnih kutija treba zaštititi puc-puc folijom ili ih oblepiti najlonom spolja da se stvari ne oštete vlagom. Nameštaj traži dodatnu zaštitu, koža, mebl, drveni elementi…sve mora biti obezbeđeno jer se oštećuje snegom i mrazem.

Ovo su samo neke ideje za pakovanje, ali da bi obezbedili i staklo, slike, tepihe tražite da vam agencija za seljenje i spakuje sve stvari jer oni imaju adekvatan materijal i iskustvo pa će sve biti daleko zaštićenije nego inače.


Šta su vaši zadaci?


Deca i kućni ljubimci ne treba da prisustvuju selidbi


Ako ikako postoji mogućnost kućne ljubimce i malu decu treba na dan selidbe odvesti na neko drugo mesto. Ne samo što mogu smetati, može doći i do prehlađivanja jer u prostoru neće biti toplo kao što ste inače navikli.


Očistitie sneg


Na dan selidbe dobro bi bilo da očistite prilaz i stepenice i da ih održavate sve dok se stvari ne prenesu. Sprečiće se padovi, olakšaćete nošenje i sve će proći bez problema.

  • Obezbedite podove unutra

Treba vam dosta kartona, starih staza, otirača koji će zaštiti podove od vode koja se unosi na nogama. Ne očekujte da se nosači izuvaju pri ulasku u prostor, pa se postarajte da se stan zaštiti.

  • Spremite tople napitke

Svima vama koji učestvujete u selidbi će dobro doći vruć čaj, kafa ili čokolada. Ne ignorišite mogućnost prehlade ili smrzavanja pa se obucite i obujte toplo.

  • Za zimsko seljenje stvari odvojite nekoliko dana

Prenos stvari se obavlja za par časova, ali zbog nestabilnog vremena dobar savet bi bio da se preseljenje planira u nekoliko dana. To će vam dati mogućnost da, ako su loši vremenski uslovi, selidbu pomerite za dan ili dva i sačekate bolju priliku. Agencije za selidbe će se uklopiti u vaše planove samo je potrebno da se unapred dogovorite sa njima.

Iako nosi dosta poteškoća, zimska selidba nije neizvodljiva. Ne postoje razlozi koji će govoriti u prilog tome da se preselite sami, pa čak i ta ušteda u par hiljada dinara nije vredna problema sa kojima ćete se suočiti. Planirajte zadatke detaljno i na vreme, angažujte profesionalce i selidba će biti jednostavna i brza.

Za više detalja pozovite neku od firmi za selidbe, a nama ostavite komentar i iskustva nakon preseljenja!

 

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
81,000 €
Prodaja / Zastupnik
Tvrđava nekretnine
49 m2
Nekretnine
615,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
263 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2