NekretnineBre

Kako odabrati najbolji smeštaj za putovanje?

Kako odabrati najbolji smeštaj za putovanje?
20
Sep
Kako odabrati najbolji smeštaj za putovanje? (505)
Objavljeno 20/Sep/2021, Autor: NekretnineBre.com

Kako je lepo kada dođe to vreme za putovanje. Novčanik pun ili realnije skoro pa pun a ceo svet čeka da ga posetite i da konačno uživate na odmoru. 

Planirajući putovanje dolazite do pitanja kakav smeštaj vam je potreban, odnosno kako odabrati najbolji smeštaj za putovanje? U nastavku pročitajte nekoliko saveta o stvarima na koje treba obratiti pažnju pri odabiru smeštaja za svoje putovanja.


#1. Koliko će trajati boravak u mestu odmora?


Ako imate nameru da ostanete duže vremena na odredištu, razmislite o boravku u apartmanu, a to je već signal da potražite ponudu na online servisima poput Airbnb-a ili Booking-a. Mnogobrojna iskustva korisnika ovog servisa ukazuju da apartmani koji se iznajme preko ovog servisa imaju sve pogodnosti za normalan boravak. Ređa su lošija iskustva.

Apartmani najčešće imaju kuhinje, mašine za pranje veša i sve ostale podrazumevane uređaje poput klime ili TV aparata. Sve što vam je potrebno za duži boravak. Možda ćete moći da se dogovorite i za niže cene zbog dužeg boravka

Ako planirate da ostanete samo kraće vreme, razmislite o boravku u hotelu ili hostelu.

SAVET: Duži boravak: apartman / Kraći boravak: hotel ili hostel


#2. Kada planirate da uđete u svoj smeštaj?


Ako dolazite kasno u svoj smeštaj, npr. posle 22 sata, tada bi hotel ili hostel mogao biti najbolji izbor. Retko koji vlasnik koji preko Airbnb-a, Tripadvisor-a ili Booking-a iznajmljuje smeštaj voli goste koji ulaze u objekat u sitne sate.

SAVET: Za kasni dolazak u smeštaj birajte hotel ili hostel


#3. Sa koliko osoba putujete?


Ako putujete u velikoj grupi i nije vam baš preterano stalo do privatnosti onda je hostel racionalna odluka. Naravno i cena smeštaja i kvalitet usluge je niži nego da se sa većom grupom odlučite za hotel

SAVET: Veća grupa: hostel ili apartman


#4. Da li vam je potrebna kuhinja?


Ako volite sami da spremate hranu na putovanju, ili to činite zbog budžeta tada će vam biti neophodna kuhinja. U tom scenariju, apartman ili bolji hostel će biti bolji od hotela ili odmarališta, jer najčešće pružaju takve sadržaje.

SAVET: Potrebna kuhinja: apartman ili hostel


#5. Imate poseban razlog za putovanje?


Ako putujete zbog neke posebne prilike recimo medenog meseca ili srebrne, zlatne svadbe, ili neke godišnjice, rođendan, neka vam prva misao bude luksuzni hotel. Ako ste štedeli za put da bar znte zašto ste to radili. Luksuzni hoteli nude ono što će vam putovanje učiniti lepšim i nezaboravnijim iskustvom.

SAVET: Poseban razlog putovanja: luksuzni hotel za sve pare jer jednom se živi


#6. Želite strogi centar grada?


Ako posećujete neki grad i želite da veći deo vremena provedete istražujući sam centar grada, na primer Beograd ili Novi Sad, onda je logično da birate i smeštaj u centur grada. U zavisnosti od budžeta može vam se posrećiti da postoje i hosteli u centru ili povoljni apartmani u centru grada. Naravno, sigurno je da postoji i veliki broj hotela u samom centru grada pa ako vam je budžet neskroman znate šta vam je činiti.

SAVET: Smeštaj u centru grada: apartman, hotel ili hostel


#7. Da li putujete sopstvenim prevozom?


Kada putujete u neki veći grad sopstvenim automobilom ključna stvar o kojoj treba da vodite računa je da li izabrani smeštaj nudi parking. Pre nego što rezervišite smeštaj obavezno proverite da li raspolaže sa parking prostoorm i da li se dodatno naplaćuje parking prostor. Praktičnije je da ako dolazite u veliki grad iznajmite vozilo od rent a car agencije, ali to je već stvar izbora.

SAVET: Sopstveni prevoz: smeštaj sa parkingom, apartman ili hotel


#8. Da li vam je bitna blizina javnog prevoza?


Prilikom rezervacije smeštaja treba proveriti i koliko je on blizu stanica javnog prevoza, na primer stanica metroa ili tramvaja. Iskustveno, veoma je praktično uzeti smeštaj blizu stanica javnog prevoza, pogotovo metroa. Ko često putuje zna koliko mu to može olakšati boravak u nekom gradu i uštedeti novac za taksi.

SAVET: Blizina javnog prevoza kao kriterijum za odabir smeštaja


#9. Da li su vam potrebni specijalni sadržaji za vežbanje?


Ako putujete to ne znači da treba da prekinete sa treninzima ili ostalim sadržajim poput fitnesa. U tom pogledu ste ipak upućeni na bolje hotele jer se skoro pa isključivo kod njih mogu naći ovi sadržaji.

SAVET: Vežbate: Hotel


#10. Ne volite da eksperimentišete sa smeštajem?


Ako ne volite neprijatna iznenađenja proverite odabrani smeštaj. Pročitajte ocene smeštaja, kritike, iskustva drugih korisnika.

SAVET: Ne volite iznenađenja: proverite ocene smeštaja


Zaključak


Mnogima su dve ili tri nedelje godišnje koje mogu da izdvoje za veće putovanje ili odmor posebno važni i nije im svejedno kakav smeštaj će naći. Možda im ovaj tekst pomogne da sami lakše pronađu svoj najbolji smeštaj za putovanje. Ako imate neki vaš savet ili želite da podelite vaše iskustvo možete to da uradite kroz komentare.


 

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
81,000 €
Prodaja / Zastupnik
Tvrđava nekretnine
49 m2
Nekretnine
615,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
263 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2