NekretnineBre

Kako pripremiti stan za dolazak bebe?

Kako pripremiti stan za dolazak bebe?
27
Nov
Kako pripremiti stan za dolazak bebe? (77)
Objavljeno 27/Nov/2021, NekretnineBre

Bez obzira na to da li ste tek useljeni, iznajmljujete stan ili već dugo živite u sopstvenom stanu, kada beba po prvi put treba da stigne u kuću, ceo stan se mora pripremiti i iznova opremiti stvarima potrebnim za njen normalan život.

Opremanje stana je prioritet, pri čemu će svakako biti potrebno obaviti i određeno preuređenje, ali i promeniti pojedine navike. Čitav stan treba podrediti bebi, njenim potrebama i njenom zdravlju.

Ako je dolazak bebe u kuću već izvestan, opremite se za dolazak bebe na vreme, jer u poslednjem času je obično komplikovano naći alternativu. U nastavku teksta saznajte šta je to sve potrebno nabaviti pri opremanju stana za dolazak bebe, kako se organizovati i koji su prioriteti pri nabavci.


Beba spava


Krevetac - osnovna oprema za bebe


Opremanje stana treba što pre početi, za to nikad nije rano, a samo pripremanje uslova za bebin dolazak se može ostaviti za poslednji mesec trudnoće.

Mesto gde će beba spavati treba da bude mirno, toplo i udobno. Bilo bi dobro da bude u prostoriji udaljenoj od ulaznih vrata, kupatila i kuhinje, jer će joj to obezbediti miran san bez prekida. Što bolje izolujete bebinu spavaću sobu, to ćete i vi imati veću slobodu dok ona spava.

Krevetac je svakako osnovni deo opreme, a ujedno i najveća investicija pored kolica. U krevecu beba provodi najveći deo vremena kada nije u vašim rukama ili hranilici i zato je zaista važno da se u njemu oseća udobno kako bi joj svaki san bio duži i kvalitetniji.

Pored toga, bitno je da krevetac bude bezbedan, da ima dovoljno čvrstu i dovoljno visoku ogradicu, tako da može poslužiti bebi čak i onda kada poraste i počne da ustaje na noge. Bilo bi dobro da je krevetac opremljen jastučićima i ćebićima koji će dodatno ušuškati bebu i sprečiti da bude priklještena uz ogradu.
 

Deciji krevetac


Stolica za uspavljivanje će upotpuniti spavaći kutak


S obzirom na to da će vam beba veoma često biti u rukama i da ćete je i noću i danju uspavljivati ljuljajući je i šetajući po sobi, stolica za uspavljivanje će zaista dobro doći. Mnogo će vam biti olakšani sati i dani provedeni u uspavljivanju bebe i uspećete da sačuvate nešto energije za svaki dan, koja će vam biti potrebna da izdržite napore koje sa sobom nosi roditeljstvo.

Idealno je da se krevetac i stolica za ljuljanje nađu u istoj sobi, kako biste mogli jednostavno da premestite bebu iz naručja u njenu ušuškanu kućicu. To može biti početak kreiranja bebinog kutka za odmor, koji ćete kasnije dodatno ukrašavati i opremati.


Kadica - oprema za kupanje bebe


Kadica je neophodan deo opreme kada je reč o higijeni bebe i zasigurno će vam biti potrebna. Kadicu ćete najčešće koristiti u kupatilu, obično u vašoj kadi ili tuš kabini, zato za nju ne morate nalaziti posebno mesto.

Važno je da kadica bude stabilna i da stoji fiksirano, a da pri tome ni njena unutrašnjost ne bude klizava. Za to možete iskoristiti neku dodatnu potporu, odnosno držač, koji će bebu držati stabilno. Takođe je savet da birate nešto veću kadicu, kako je beba ne bi brzo prerasla.
 

Decija soba
 


Ostali sitniji delovi opreme za bebe


Uz gore navedeno, od nameštaja za bebu je potrebno još imati i komodicu, koja će služiti za odlaganje bebinih stvari i za presvlačenje bebe. Bitno je da bude široka i stabilna i da ima dovoljno fioka.

To su sve veće stvari koje su potrebne za dolazak bebe u stan, a pored toga, potrebno je obezbediti razne druge potrepštine, kao što su: pelene, vlažne maramice, garderoba, sredstva za higijenu, peškirići, cucle i druga oprema za hranjenje, kasnije dubak i brojne druge stvarčice.


Šta je još važno pripremiti pred dolazak bebe u stan?


Bebina soba ili bebin kutak moraju biti maksimalno čisti i biti redovno čišćeni, a ostatak stana se mora čistiti barem malo češće nego inače. To će u mnogome olakšati brigu o bebinom zdravlju i učiniti bezbednijim prostor u kome živi. Dakle, za prvi dolazak bi trebalo da ceo stan blista, a kasnije koliko i kada se stigne.

Podovi moraju biti maksimalno čisti, uključujući i tepihe, i ukoliko neko od ukućana ili gostiju ima naviku da obuven ulazi u stan, bilo bi dobro da se ova navika koriguje.


Beba pod
 

Što se tiče klime, grejalica, usisivača i svih drugih uređaja koji imaju ventilaciju i stvaraju strujanje vazduha, trebalo bi da budu očišćeni, jer se u njih takođe uvlači dosta prašine i mogu biti zarazni za bebu čiji je imunitet veoma osetljiv. Prisustvo duvanskog dima bi naročito trebalo redukovati i obavezno ograničiti na one prostorije u kojima beba gotovo nikada ne boravi.

Bezbednost možete dodatno poboljšati pokrivanjem štekera i oštrih ivica nameštaja, gde se beba može povrediti. Takođe, sve druge oštre i opasne predmete sklonite na bebi nepristupačno mesto. To uključuje: sredstva za čišćenje, za održavanje higijene, upaljače, staklene predmete, sitne ukrase i nakit. 

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan i da će vam pomoći da pripremite stan za dolazak bebe na najbolji mogući način.

 

Slike izvor www.pixabay.com, privatna kolekcija

 

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
54,000 €
Prodaja / Zastupnik
Tvrđava nekretnine
60 m2