NekretnineBre

Koje su prednosti gradnje kuće?

Koje su prednosti gradnje kuće?
15
Apr
Koje su prednosti gradnje kuće? (1047)
Objavljeno 15/Apr/2023, Autor: NekretnineBre.com

Tražnja za kućama raste i kupuju se i placevi za gradnju i kuće kojima treba renoviranje kao i kuće koje su u dobrom stanju za stanovanje. Ipak, postoji velika razlika između kuća koje se prilagođavaju budućim stanarima i kuća koje se grade od temelja i tako planiraju za stanovanje.

Koje su prednosti gradnje kuće? Da li je opravdano platiti višu cenu? Šta treba znati ako se odlučite na gradnju?

Gradnja kuće nikada nije jeftina bilo da birate zidanje ciglama ili montažnu konstrukciju. Puno je troškova, puno različitih odluka pa je važno dobro razmisliti o tome šta dobijate i koliko novca morate potrošiti da bi dobili svoj dom iz snova.


Ulaganje u kuću može biti manje ako je u pitanju novogradnja


Jedna od nepobitnih činjenica je to da kuća iziskuje troškove tokom celog perioda stanovanja, ali što se na početku adekvatnije adaptira, kasnije promene su čisto kozmetičke prirode, održavanje dvorišta, proširivanje prostorija ili menjanje rasporeda.

Zbog toga je izuzetno važno da se pri izgradnji kuće dobro isplaniraju svi koraci i dobije najbolje za uložen novac.Ovo se može mnogo lakše postići kada je reč o novogradnji jer će ona pokazati bolje performanse i duže davati odličan učinak i lepotu.

Upravo zbog toga, pri odluci da li renovirati ili graditi kuću, uzmite u obzir ne samo troškove prvobitne adaptacije, već i one koje će vas čekati i u budućnosti pa je računica mnogo jasnija kao i odnos cene i kvaliteta radova.


Koje su prednosti gradnje kuće?
 

 • Dobijate dom iz snova
  Od temelja pa do krova – ceo projekat se radi prema vašim zamislima. Imate priliku da birate poziciju doma prema strani sveta pa do broja i pozicije prostorija unutar plana. To daje mogućnost da se dobije moderan dom prema potrebama pojedinca, izgrađen prema savremenim propisima iz uz poštovanje svih normi.
 • Nova gradnja je energetski efikasnija
  Kuće starije gradnje najčešće nemaju urađenu kvalitetnu izolaciju zidova, stolarije i krova pa je to veliki trošak renoviranja o kojem treba voditi računa. Ovo je trošak koji morate planirati, ali samo je postupak lakši kada se u toku gradnje radi i izolacija kuće. Kvalitetni izbori mogu da snize troškove grejanja za 30% pa jednom investirano u izolaciju donosi višestruke prednosti i uštede tokom svake godine.
 • Smart home sistem 
  I kod kuća koje se renoviraju se može postaviti sistem pametne kuće, ali je sve mnogo jednostavnije ako se planira i postavlja u toku same gradnje objekta. Od pametnih utičnica i sijalica, preko WiFi kontrole prozora, sistema nadzora, grejanja i hlađenja….pa do upravljanja svim aparatima za bolju zaštitu doma i veće uštede.
 • Novogradnja duže traje 
  Montažne kuće u proseku traju oko 100 godina, a zidane mnogo duže. Ipak, kada se kupi stara kuća i renovira, ona je već dugo vremena trpela uticaj vremena što je sigurno ostavilo posledice na drvenoj i betonskoj konstrukciji.
  Čak i da nije potrebno momentalno ulaganje, sigurno je da će trebati mnogo pre nego kod novoizgrađenog objekta pa i taj trošak ipak treba imati u vidu. Renoviranjem se svakako otklanjaju najočitiji nedostaci, ali je moguće da će novi problemi pojaviti mnogog ranije nego kod novoizgrađenog objekta.
 • Prostor prilagođavate sebi, a ne obrnuto.


Kada gradite kuću imate priliku da isplanirate veličinu i svrhu prostorija. Odmah ćete razmisliti i o nameštaju koji želite i planirati prostorije tako da ima dovoljno mesta za sve potrebe. Nasuprot tome, izgrađeni objekti su već predodređeni pa im se morate prilagoditi ili pristupiti opsežnom renoviranju.


Za dobre rezultate su potrebni stručni radnici i odličan plan


Novogradnja donosi velike prednosti, ali je potrebno da gradnja bude urađena prema svim standardima i sa najboljim materijalima pa da se zaista i ostvare najbolji rezultati.

Na prvom mestu vam treba arhitekta, neko ko će isplanirati izgled kuće, prostor unutra i spolja. Uložite u stručne osobe koje će uraditi dobar plan i pokušati da uključe sve vaše želje pa da zaista dobijete najbolji dom.

Da bi se plan realizovao potrebni su i stručni izvođači radova koji mogu zaista brzo da realizuju plan i ozidaju kuću. Predložiće preporuke oko adekvatnog materijala i prednosti pojedinih izbora pa će gradnja biti kvalitetnija, a rezultati bolji.


Uložite da bi vam se vratilo


Gradnja kuće nikada nije jeftina, ali treba biti obazriv pri pronalasku načina da se uštedi.

Ono što nikako ne smete jeste da štedite na ključni stvarima kao što su kvalitetni materijali i stručni majstori koji će da radove da izvedu. Ipak, moguće je uštedeti pa treba svaku utrošenu stavku dobro proučiti i razmisliti o alternativama.

Kuće pružaju velike prednosti svojim stanarima. Površine su veće, prostorije komfornije, postoji i sopstvena dvorišna površina koja je vrlo korisna za odmor i uživanje. One omogućavaju i širenje, dograđivanje, nove prostorije pa svaki stanar ima kvalitetnije uslove za život, uz više privatnosti i komocije pa ne čudi što je ovo sve popularniji izbor za stanovanje.

Ipak, prilikom odluke o gradnji novac uvek čini važan faktor odluke pa se mnogima čini da je mnogo bolja opcija renovirati staru gradnju, a da o tome ne razmisle dovoljno i ne donesu odluke na pravim temeljima.

Zbog toga, pre konačne odluke razmislite o svim aspektima ulaganja, troškovima i vremenu koje ćete utrošiti pa tek onda donesite najbolju odluku. Dobra solucija je da kontaktirate agenciju za nekretnine koja ima respektabilan portfolio kuća na prodaju jer ćete dobiti niz korisnih informacija.

Šta bi bio vaš odabir?


Slika: https://www.pexels.com/photo/person-with-keys-for-real-estate-7599735/

 

 

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
650,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
375 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2