NekretnineBre

Jeftini stanovi Novi Sad - lepo zvuči ili ipak obratiti pažnju na ovaj naslov?

Jeftini stanovi Novi Sad - lepo zvuči ili ipak obratiti pažnju na ovaj naslov?

Pri kupovini stana, kategorija  „jeftini stanovi Novi Sad“ je uvek najradije pregledana i ozbiljnije razmatrana. Čak i da nemate nameru da postanete vlasnik, rado ćete pročitati uslove i zainteresovati se za cenu, zašto? Zato što ako izaberete mudro, u Novom Sadu gde su cene za jedan kvadrat i preko 2000 evra, možete postati vlasnik stana koji vas košta samo 20.000 – 25.000 evra i to u centru. Kako? Tako što ćete prepoznati dobar oglas koji nudi jeftinu prodaju stanova.

Na šta obratiti pažnju pri kupovini stana ispod cene? Da li je uvek dobra opcija da razmatrate nešto čemu je tražena vrednost niža od realne?

Ovi odgovori i još dosta saveta ćete dobiti ako nastavite sa čitanjem ovog teksta.

Zbog čega stan može biti jeftin?

Prvi korak ka bezbednoj kupovini je da utvrdite razloge zašto se stan prodaje i zašto je oglašen kao jeftin. To će vam pomoći da napravite dalju selekciju i da kupite nekretninu čija će vrednost zaista i biti povoljnija od proseka.


Stanovi na periferiji


Stanovi na prodaju u Telepu, Adicama, u udaljenim delovima Novog Naselja mogu biti dosta jeftiniji nego što su stanovi u centru Novog Sada. Za isti iznos u centru možete kupiti garsonjeru, a u rubnim opštinama jednoiposoban stan.

Razmislite da li vam je važno da budete bliže Starom Gradu, šetalištima, parkovima u centru, a ako nije onda se spremite na duža putovanja do posla, ali i život u jeftinijem, a većem stanu.


Starogradnja


Starogradnja u Novom Sadu je jeftinija od novogradnje, ali traži ulaganja nakon kupovine. Komplikovaniji je i način obezbeđenja sredstava jer iako podignete kredit i kupite stan, treba vam još nekoliko hiljada eura da bi finansirali radove i renoviranje, najčešće je tu zamena stolarije, renoviranje kuhinje i kupatila.

Ipak, i pored ovih ulaganja cena po kvadratnom metru i dalje može biti znatno niža od novogradnje, pa ako imate dovoljno sredstava i vremena – kupite starogradnju jer je to primer pametne kupovine jeftinog stana u Novom Sadu.


Hitna prodaja


Oglas na kome svako zastane je oznaka „hitna prodaja“. Da bi vlasnik nekretninu prodao brzo najčešće snižava cenu ispod proseka što vama može omogućiti jeftin stan.

Važno je da se utvrdi razlog hitne prodaje jer je moguće da stan ima neki problem koji vam može napraviti komplikaciju kao vlasniku. Jedan od čestih takvih problema je, na primer: prokišnjavanje krova, loši susedi, loša energetska efikasnost zgrade, nebezbedan kraj…, a to su činioci na koje ne možete da utičete kada postanete vlasnici.

Sa druge strane, vlasnik možda želi da hitno promeni mesto stanovanja ili mu treba mu novac od prodaje hitno, pa je na vama da ustanovite tačan razlog hitne prodaje. Od toga zavisi da li ćete kupiti jeftin stan ili će vas svi kasniji problemi stajati i vremena i živaca i novca.


Neregulisani vlasnički odnosi


Ovo neće biti javno navedeno u oglasu, ali pri kupovini prva stvar koju morate ustanoviti je da li je nekretnina upisana u Katastar nepokretnosti. Neuknjiženi stanovi svojim vlasnicima donose velike poteškoće pa dobro proverite vlasničku strukturu, a ako se ne nudi uknjižen stan na vama je da saznate da li je uknjiženje i moguće!


Jeftini stanovi u izgradnji


Novi Sad je jedno veliko gradilište. Pratite novogradnju i kupite jeftin stan, ali u izgradnji. Važno je da saznate da li investitor ima sve dozvole koje će vam kasnije omogućiti upis nekretnine na vaše ime.

Da li je cena stana jedino bitna?

U gradovima poput Novog Sada ponuda nekretnina je ogromna i ima stanova svih vrsta. Važno je da pronađete način da suzite ponudu i fokusirate se na bitne stvari.

Ako tražite kategoriju „jeftini stanovi Novi Sad“ onda izdvojite još neku karakteristiku koju želite. Ako je stan bliže centru onda vas očekuje neka manja garsonjera, ako želite da imate i veću kvadraturu onda ćete živeti na periferiji Novog sada, a između toga možda kupite starogradnju pa vas očekuje i renoviranje.

Da bi postupak tekao brže uključite i agenta za promet nekretnina jer on poznaje ponudu stanova u Novom Sadu. Za vas će izdvojiti najbolje nekretnine i tako vam uštedeti dosta vremena, a ujedno će vam dati mnoge odgovore o stanju stana i situaciji u okolini. Kada je tržište veliko treba vam „saveznik“ pa je možda samo na ovakav način pronađete idealnu, a jeftinu nekretninu.

Kao što se iz celog teksta vidi, jeftini stanovi nisu uvek jeftini i potreban je dodatan oprez. Nije uvek bitna samo cena već i troškovi koji vas očekuju u budućnosti kada postanete vlasnici. Ako posetite sajt agencije za kupoprodaju nekretnina bićete bezbedniji jer oglašene nepokretnosti imaju rešene sve pravne odnose pa je to jedna briga manje. Ako je taj stan u Novom Sadu onda vam treba agencija iz ovog grada koja aktivno prati promene u ponudi nekretnina i dobro poznaje tržište.

Koji bi bio vaš izbor da dođete do jeftinije nekretnine? Pišite nam u komentarima nakon čitanja teksta!

 

NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
81,000 €
Prodaja / Zastupnik
Tvrđava nekretnine
49 m2
Nekretnine
615,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
263 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2