NekretnineBre

Beogradske opštine sa najviše ugostiteljskih objekata

Beogradske opštine sa najviše ugostiteljskih objekata
12
Oct
Beogradske opštine sa najviše ugostiteljskih objekata (178)
Objavljeno 12/Oct/2022, Autor: NekretnineBre.com

Da li volite da posećujete restorane, barove i pijete prvu jutarnju kafu u kafiću?

Ukoliko preferirate da svoje slobodno vreme provodite na ovakav način, onda je prilikom odabira nekretnine važno da mislite i na ovaj segment. Ako ne poznajete prestonicu dovoljno, odabir naselja i opština sa najviše ugostiteljskih objekata za vas može biti težak zadatak.

Zato smo vam pripremili tekst koji će vam olakšati odabir idealne lokacije za život!
 

Prestonica pruža mnoštvo mogućnosti hedonistima na gotovo celoj teritoriji


Dok neki uživaju u jutarnjoj kafi u toplini svog doma, mnogima je prva jutarnja kafa u lokalnom kafiću pravo zadovoljstvo. Ako se ubrajate u grupu ljudi koji uživaju u ručku u restoranu, čaši vina u baru sa najboljim prijateljima i noćnim izlascima - Beograd je idealna lokacija za život za vas.

Prestonica vas neće razočarati sa lokalima poput picerija na Novom Beogradu ili Vračaru, kafića sa pogledom u centru grada ili barova na Dorćolu. Ipak, nije svaka opština pokrivena ugostiteljskim objektima jednako.

Zato vam u narednim redovima dajemo predloge lokacija u Beogradu na kojima ćete moći da pronađete ugostiteljske objekte različitog tipa, pa upravo te delove prestonice razmotrite kao izbor za život.


Novi Beograd je postao novi centar grada


Kada bi neko iz Beograda rekao da ide u centar grada pre par godina, automatski bismo mogli dapomislimo na Knez Mihailovu ulicu, Kalemegdan i Terazije. Ipak, poslednjih godina, mnogi za centar Beograda smatraju i Novi Beograd i to ne bez razloga.

Gradnja višespratnica, poslovnih i stambenih kompleksa i preuređenje čitavih naselja je poslednjih godina u vrtoglavom porastu na ovoj beogradskoj opštini. Novi Beograd gradi se još od 1948. godine, a iako je nekada bilo nezamislivo, ovaj deo prestonice danas je izuzetno poželjan za život samaca, ali i bračnih parova sa decom.

Ugostiteljski objekti su gotovo na svakom ćošku novobeogradskih ulica, ali i uz reku. Splavovi su posebno popularni tokom toplih prolećnih iletnjih dana, kada se uvek traži mesto više kako tokom dana, tako i tokom noći, kada splavovi na reci postaju centar zabave.

Na Novom Beogradu nalaze se poznati lanci barova, kafića, brzih hrana, restorana i kafana. Veliki broj lokala u kojima možete da jedete baš sve što poželite, pronaći ćete u blizini zgrade opštine Novi Beograd, posle tržnog centra “Ušće”, kao i u popularno nazvanoj ulici gladnih, čije je ime zapravo ulica Goce Delčeva.

Istražite Novi Beograd i nekretnine na ovoj opštini koja osim ugostiteljskih objekata može da se pohvali velikim brojem parkova za najmlađe, vrtićima, školama, prelepim kejom pored reke, tržnim centrima i mnogim drugim benefitima.


Dorćol - idealna lokacija za sve koji vole da žive u centru zbivanja


Do konačnog broja kafića, restorana, barova, kafana i splavova na Dorćolu teško se može doći. Ovaj deo Beograda smešten je u najstarijem gradskom jezgru, te će vam i svakodnevna šetnja biti pravi užitak.

Bašte ugostiteljskih objekata okružene su zelenilom, a pogled će vam verovatno biti usmeren ka nekim od najstarijih građevina u Beogradu.

U ulici Cara Dušana nalazi se najveći broj ugostiteljskih objekata koji su uglavnom modernog dizajna i imaju širok spektar usluga - od jednostavnih napitaka, preko koktela, pa sve do ozbiljnih obroka koji će vas zasititi.

Takođe, gornji i donji Dorćol mogu se pohvaliti velikim brojem lokala retro, ali i modernog izgleda, te će svako pronaći neko za sebe. Dorćol ima veliki broj parkova i čini ga nekoliko velikih i mnogo manjih ulica u kojima ćete pronaći svoj mir na samo nekoliko minuta od samog centra grada.


Vračar - najgušće naseljenja opština u Beogradu


Iako je površinski najmanja opština, Vračar je veoma poželjna lokacija za život kako Beograđana koji se sele, tako i svih koji iz drugih delova Srbije i inostranstva dolaze u Beograd.

Jedan od razloga zbog kojih mnogi biraju Vračar za kupovinu stana jeste njegova pozicija, u samom centru Beograda. Na teritoriji ove opštine nalazi se Hram Svetog Save, Muzej Nikole Tesle, Kalenić pijaca, a Vračaru pripada i popularan Cvetni trg - mali trg koji krije nekoliko šarmantnih ugostiteljskih lokala.

Na površini čitavog Vračara, svi će pronaći ono što traže, od koktel barova, preko pica barova, restorana, kafića i pabova za dobar provod sa društvom.

Ukoliko imate kola, na Vračaru vam parking može predstavljati problem, te se prilikom odabira stana obavezno raspitajte i o kupovini parking mesta, ili odaberite nekretninu koja dolazi sa garažnim mestom.

Novi Beograd, Vračar i Dorćol su zaista primamljive lokacije za sve koji vole da su u centru zbivanja, lako žele da dođu do znamenitosti Beograda i uživaju u svim njegovim benefitima.

Ipak, kako su cene stanova u ovim delovima prestonice izuzetno visoke, predlažemo vam da razmotrite i druge opštine sa kojima nećete napraviti grešku.

Razmislite o Voždovcu i jednom od njegovih najlepših delova, naselju Šumice, koje osim predivnog parka Šumice krasi i nekoliko simpatičnih ugostiteljskih objekata u kojima ćete moći da uživate u piću i hrani. Obratite pažnju i na Zvezdaru, opštinu koja je smeštena blizu centra grada i pokriva veliki deo najveće ulice u Beogradu - Bulevar kralja Aleksandra.

Nadamo se da vas je naš tekst upoznao sa delovima Beograda koji su u najvećoj meri pokriveni ugostiteljskim objektima i ujedno veoma poželjni za život!


Slike: https://pixabay.com/photos/belgrade-serbia-river-architecture-4583965/

smrtovnice knjige pdf vicevi jastuci lektire
NekretnineBre
NekretnineBre

Od 2008. godine pa do danas, nekretninebre uvek na strani posetioca.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekrentnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

PRETRAGA PO #ID

#ID nekretnine

Statistika poseta

1 dan 3 dana 7 dana
Broj pretraga
Pregledano oglasa

Top nekretnine

Sve top nekretnine
Nekretnine
121,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
240 m2
Nekretnine
81,000 €
Prodaja / Zastupnik
Tvrđava nekretnine
49 m2
Nekretnine
175,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
90 m2
Nekretnine
51,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine Autokomanda
20 m2